Daar gáán we weer.. tussen kunst en diëtist

Afspraak bij de diëtist. De osteopaat. De kinderarts. Ik ben toch zo blij dat we niet in Amerika leven, want dan hadden we op straat gestaan. Overigens al tijdens mijn bevalling, want die heeft met alle opnames toch een luttele 12.000 euro gekost. Heb ik niet in mijn broekzak zitten, zeg maar. Blij ben ik hoor, dat onze zorg zo goed is. Dat wij in Nederland wonen, en de tweeling met hun vroeggeboorte toch opgenomen kon worden. En ik. Na 1.5 liter bloed verloren te hebben een dag of vijf kon bijkomen in het ziekenhuis. Extra hulp en begeleiding kreeg bij de Moeder en Kind afdeling, leren omgaan met zo’n ini-minimensje. Of in mijn geval twee.

En toch. Baal ik. Waarom slaapt Jesse nou nog niet door? En nog erger. Waarom kan ik zijn pijn niet wegnemen? Jesse heeft al vanaf het begin af aan problemen met slapen. Gelukkig hebben we een kleinere periode gehad waarin hij niet meer in de nacht voor voeding kwam. Want dat dachten we dat het was; hij zal wel honger hebben. Tot hij een jaar was, en nog steeds niet doorsliep.  De alom retorische vraag die je continu hoort; ‘slaapt hij nou nog niet door?’ kan echt nog echt niet ineens met een ‘ja’ beantwoorden, hoe graag ik het ook zou willen. Nog vrijwel elke nacht vis ik hem uit bed, leg ik hem aan als ie behoefte heeft aan de borst, en anders trek ik dat warme lijfje dicht tegen bij aan, terwijl hij ligt te overstrekken en te huilen. Een afschuwelijk tafereel, dat niet alleen voor Jesse verre van fijn is, ook mijn wallen zijn net een nieuwe smokey-eye trend geworden. Maar dan onder het oog.. Very arty. Zzzucht..

Lactose intolerantie. Dat kregen we vandaag te horen bij de kinderarts. Dat betekent nu ook met twin 2 naar de diëtist. En een dieet voor mij. Jugh. Ook dat nog. Dus met mijn negenentwintig lentes ga ik voor het eerst aan een dieet. Een koemelkvrije, al snap ik het verschil tussen de intolerantie van Jesse en de allergie van Celine nog niet echt, behalve in de twee kilo verschil tussen de twins dan 😉

En slapen. Tja. Ik zal nooit aan het tekort wennen. Maar voor Jesse een nacht zonder pijn gun ik hem tien keer liever dan voor mij een doorslaapnacht, echt. Daar heb ik nog best even de smokey-eye voor over.. Tussen kunst en op naar de diëtist. Again.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SonjaTessaSylvie Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sylvie
Gast

Hè wat naar! Hopelijk is dit dieet hetgeen wat de pijn van Jesse kan wegnemen (ik duim voor jullie) Als je tips of recepten voor een zuivelvrij dieet wilt dan hoor ik het wel! (Of kijk even tussen de recepten op m’n blog 😉 ) Veel succes met deze omschakeling!!

Tessa
Gast

Wat vervelend! Zo sneu om je kind zo’n pijn te zien hebben. Hopelijk helpt het dieet snel!