De strijd om het haarelastiekje..

Celine en ik. Oh, wat lijken we op elkaar. Niet alleen qua uiterlijk; ook ons karakter is precies hetzelfde. Al is zij nog wat feller dan ik vroeger was, heb ik begrepen van ervaringsdeskundige, also known as my mother, die mij al een felle tante vond. Oeps… dat wordt nog wat.modieus1

Kijkend naar de foto’s van vroeger zie ik het ook wel. Oh Celine lijkt echt op mij! Ik heb een fotootje van vroeger gevonden, van teveel decennia terug, waar ik -toen al modebewust, al verloor ik dat enige tijd later- de laarzen van mijn moeder al aantrok. Hier was ik dezelfde leeftijd als Celine nu. Naast veel uiterlijke overeenkomsten, zie ik op die foto al een meisje dat weet wat ze wil. Dat zich niet laat weerhouden. Krachtig, soms wat eigenwijs en opstandig. Ik dus. En Celine. Ja, dit had zo een foto van Celine kunnen zijn.

En toen. Moesten we wat doen aan de wildebras ehhh -haren van mini-me.  Een staartje leek mij wel een uitkomst. Want die snel groeiende ponyhaartjes zijn dan uit het gezicht, en het is een mooie opstart voor al die geweldige vlechtkapseltjes die ik nog wel gaan maken (jaja, je verwacht het niet, zo stoer als ik haar kleed, zo graag wil ik tutten met die haartjes, vroeger had ik daar mijn zusje voor, nu heb ik Celine). Of toch… nee. Nee. NEE!  Ze trok al bij voorbaat haar strijdgezicht. Heel helder; Celine wil geen staartjes, maar wilde haartjes. Dat rijmt, maar verder kon ik er niets mee. Schreeuwen, boos worden, gaan trappelen. Oké, dit moest ik echt anders aanpakken. De oplossing bleek net zo simpel als bij de andere tegenwoordige strijd activiteiten; luier verschonen,  omkleden, (de nageltjes) knippen of tanden poetsen; afleiding. Dat was het. Een speeltje in d’r handen en ik had er binnen een minuut -want wat gepiel met zo’n mini elastiekje- en.. tadaaaa…. een staartje. Voor wel vijf hele minuten, inclusief een fotowaardig memorabel vastgelegd.

Morgen gaan we voor tien minuten…

 

Herkenbare strijd?

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TamaraTessa Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tessa
Gast

Wat leuk dat je zoveel van jezelf terugziet in haar! Hier geen gedoe met haarelastiekjes, maar de luierstrijd is nog altijd een ding ja…

Tamara
Gast

Hier ook een meisje die geen staartje wil. Borstelen vind ze nog wel leuk maar er mag niks in haar haar.