Knopen doorhakken enzo..

I did it! Gisteren dan al, eigenlijk. Maar ik heb ‘ja’ gezegd. De keuze is gemaakt. Nu kan ik niet meer terug. Nou ja, in feite wel, want pas wanneer de ‘akte van benoeming’ -zoals dat in het onderwijs heet-  is getekend, is het pas officieel. IK HEB WEER EEN BAAN!

Natuurlijk had ik al een baan; namelijk twee dreumesen en de twaalf maanden ervoor baby’s. Ja, ook dat is een baan; namelijk 24/7 werken. En toch is het anders. Er gaat best wat veranderen nu, en dat is oké na ruim veertien maanden niet gewerkt te hebben, buitenshuis dan.

Ik heb er nooit ‘last’ van gehad dat ik langer in de ziektewet moest zitten, noch op zoek moest naar een baan. “Het komt zoals het komt”, was mijn motto. Natuurlijk had ik wel momentjes dat ik dacht dat de muren op mij af zouden komen. Maar het feit dat ik het volledige eerste jaar van de tweeling heb kunnen meemaken, dat pakt niemand mij meer af, en was mij alles waard. Ja, zelfs die honderden euro’s per maand die ik minder verdiende, deze herinneringen en band die zij en ik nu hebben is goud waard.

En nu. Nu gooien we het roer om. Het mag dan ‘maar’ drie dagen zijn. Even doorslapen tot 08.00 omdat de nacht weer eens een drama was, zit er niet meer in. Twee dreumessen moeten voor half 8 klaar in de auto zitten, en dat moet ik in mijn eentje maar even twee dagen in de week voor elkaar gaan boksen. Een krachtoefening wordt het sowieso; met twee ukken de auto in- en uit halen, in de draagzak en op de arm, op de trap naar boven, waar hun groep zit. Na een wendag vandaag, waarbij ik alleen ging ‘oefenen’, blijkt maar weer dat het maar goed is dat die wendagen er zijn. Voor mij is het ook behoorlijk ‘wennen’. De navelstreng verlengend wennen, dat ook. Ik mis ze, ook al is het nu nog maar een paar uurtjes wennen. Can’t blame me, right? Ik was de afgelopen veertien maanden bijna fulltime bij ze! Ook dat zal wel weer.. wennen ja.

En dan, weer op naar een nieuwe baan. De keuze is gemaakt, ik volg mij hart. Hoewel ik -indien wij het financieel zouden kunnen volhouden- als ik daadwerkelijk mijn hart zou volgen, ik volledig mij op de blog zou storten. Hier zit mijn passie, mijn uit de hand gelopen hobby. En ja, ook dat is werken, want de afgelopen periode spendeerde ik een aardige parttime baan aan het bloggen. Inspiratie opdoen, blogjes schrijven, foto’s maken, nabewerken en plaatsen en dat proberen zo efficiënt mogelijk te doen met twee dreumesen in huis. Fulltime bloggers; mijn respect hebben jullie! And guess what; ik blijf hier lekker mee doorgaan! Misschien iets minder frequent, maar zoals mijn blog nu gaat, blijft het me boeien, intrigeren en interesseren. Het ontdekken van nieuwe mensen, trends en ideeën; dát maakt bloggen zo leuk!

En in combinatie met pubers in het onderwijs? Ja, dat gaat best nog wel even pittig worden. Een stuk of twintig zestienjarigen voor je neus overdag, tot twee één-jarigen in de avond, tot… bloggen in de nacht? Ach, hoe we het doen, doen we het, maar jullie zullen mij in ieder geval niet (heel) lang hoeven te missen 😉 Go for it. Ik heb er zin in! (En ga stiekem nog heel erg genieten van mijn twee ‘vrije’ weken ;-))

‘S morgens een vrouw; want kinderspitsuur met voedingen, wassen, aankleden, je kent het wel. ’s Middags een vrouw;  want tijdens het middagslaapje achter de pc voor een blog, en ’s avonds een vrouw; op naar Pomme de Jus voor een shopavond met mijn zus. Girl powerr!

 

Hoe doen jullie dat? Bloggen en werken combineren?

 

7
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mijn persoonlijke- en blogdoelen van 2015 - ohmymacushla.nlSonjaKellynathalieLinda Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Linda
Gast

Wat goed voor je! Heel veel succes en plezier!

nathalie
Gast

veel succes lieverd!!!

Kelly
Gast

wat een feest der herkenning! Hier ook twee kindjes (2&5) 3 dagen aan het werk in het middelbaar onderwijs, een eigen label (mooi-makers) mét blog… En nog een man en verbouwing in het vooruitzicht komend jaar. Alles kan, alleen sporten heb ik nu met een goede reden even op een heel laag pitje (uit!) gezet en dat vind ik helemaal niet erg! ? succes, je kunt het en onthoudt: sleep is so overrated ?

trackback

[…]  uiteindelijk nog kiezen ook. Twee banen, waarbij ik de uiteindelijk knoopt moest doorhakken (lees hier uitgebreid daarover), en dat was nog best spannend. Het einde van dit jaar kon ik dit doel gelukkig […]