De nieuwe dreumesenkamer

DSC_5647

Eindelijk kan ik hem jullie dan onthullen: de nieuwe dreumesenkamer. En ik ben er zó trots op! Hij is helemaal geworden zoals ik hem voor ogen had; clean, simpel, maar met een persoonlijke touch. Ik heb namelijk een aantal dingen zelf gemaakt, waardoor hij uniek wordt. Precies zoals ik het wilde. En daar word ik blij van :-)/ Graag laat ik jullie zien wat er allemaal is veranderd. Jammer genoeg heb ik vrijwel geen foto’s van ‘voor’ gemaakt; dat bedacht ik me pas toen ik de muur van de baby’skamer die mintgroen was, overgeschilderd had in de kleur -je verwacht het niet- wit. Met licht- en aquamarijn blauwe details, omdat ik die kleuren gewoon heel erg mooi vind, en een scandinavisch design look. Deze stijl is terug te zien door het hele huis. en past echt heel goed bij mij. Gelukkig is mijn vriend heel makkelijk, en vindt hij dit mooier dan mijn landelijke stijl die ik in mijn vorige huis had. 

Daarnaast hebben we (ik) voor het thema ‘indianen’ gekozen, omdat we (ik) dit unisex vonden, waardoor het leuk is voor zowel Jesse als Celine.  Hoop ik dan. In ieder geval handiger dan kiezen tussen ridders en prinsessen, roze of blauw, auto’s of barbies. En helemaal van nu, dat dan weer wel 😉

DSC_5644

Toen ik zwanger en op vakantie was, is de baby’s kamer gedaan. Ik moest op afstand bepalen wat er waar kwam. Ik vond (en vind) de mintkleur nog steeds heel mooi voor op het kamertje, maar de kleur was aardig donkerder uitgepakt en ik vond hem te druk ogen, zeker omdat ik van (veel) accessoires houd. Nu vormt het meer één geheel, al zeg ik het zelf. Ik zal wat uitgebreider omschrijven wat er op de foto’s te zien is, en meteen waar het vandaan komt.

DSC_5655

Een aantal items, waaronder deze tipi, heb ik zelfgemaakt. Hier kun je zien hoe ik de tipi gemaakt heb, met link naar de bron waar ik het idee vandaan heb. Natuurlijk in zwart-wit, zoals in vrijwel de hele kamer terug te zien is. De cottonballs komen van Westwing. Het tipi-kussen is van huusjedesign, Het Panda kussen is van Minimel, die te koop is bij Kinderwonderland.  Het wolken kussen komt van StudioBlomm, maar ik geloof niet meer dat dit merk bestaat. Het kleed heb ik op Aliexpress gekocht, in de zomer gebruikte ik hem als handdoek voor op het gras, nu kan die prima als tipi-kleed dienen :-). Handig, zo’n multifunctionele doek.

DSC_5658

De word banner komt van Vanmariel, de wasmand van de HEMA, stoel van Kwantum, en de Marokkaanse poef heb ik een poos terug op Ebay gescoord. De posters van Minilearners en het appelkussen van Inkibabinki komen van Enlasnubes. De cactusposter is van Huusjedesign, de houten cactus van Liefderijk, de ‘make a wish’ a5 kaart van Vanmariel en Mr Rags via S-agency zit er ook bij 🙂

DSC_5637

De ‘You are pretty’ poster is van Miniwilla , de UGH poster komt bij Vanmariel vandaan. Rechts aan de muur hangen twee posters van Thebirthposter. De twee vissenkussens zijn van Pinchtoys. De aankleedkussenhoezen met halve maantjes komen bij Happyfinny vandaan.  De EHBO-doos, hier gebruikt als opbergbak voor kammetjes, vitamientjes, billendoekjes en andere verzorgingsproducten, is van de HEMA. De Honeycombs heb ik op Aliexpress gekocht, het behang komt van de Kwantum. 

DSC_5629

Nogmaals de vissenkussentjes Wanda en Oscar van Pinchtoys, de aankleedkussenhoezen van Happy Finny en de HEMA opbergbak.

DSC_5593

Via JuneandJulian hebben we deze geweldige ledikantdekens voor Jesse en Celine gekocht. Allebei hebben nu zo’n halve maan print deken, die matcht bij hun aankleedkussenhoezen. Ja, ik houd wel van een beetje matchen, zoals je kunt zien :-). Het broekje van Jesse komt van Blondezusjes, de sweater van Sproet&sprout.

DSC_5640 (2)

Opnieuw de twee Birthposters. Bij deze posters kun je precies de schaal instellen van de grootte van je pasgeboren kindje -of kindjes-, in mijn geval dan.  Ik vind deze posters zó ontzettend mooi. Als ik terugkijk naar de grootte, vooral bij Celine, dan denk ik… ben jij écht zo klein geweest? Bijna niet meer voor te stellen gewoon. Ik vind dit een persoonlijke herinnering aan de tijd, en past daarom goed bij dit kamertje.

IMG_5276


De poster komt van Minilearners, en vind ik goed passen met zijn stoere bliksemschicht bij de tekst ‘even superheroes have to go to bed’, wat ik als tekst met de wordbanner heb gemaakt.

IMG_5258

Detail van de Minileaners poster.

IMG_5244


Nog een DIY project. Ik heb een plank hout via Teleukhout gekocht, deze zwart geschilderd en met witte ‘chalk’ verf er tipi’s van gemaakt. De lightbox is van Alittlelovelycompany, en komt van Enlasnubes. 
IMG_5221


Detail van het beddengoed van CarlijnQ

IMG_7593

Wanda en Oscar, de vissenkussens van Pinchtoys.

LrMobile2511-2015-0906330145504222507

Minimel panda kussen, via Kinderwonderland.

IMG_4994


En weer een DIY. Deze oude wanddecoratie heb ik jaren terug gekocht bij de Blokker, is inmiddels zwart geverfd en doet het nu heel goed als wanddecoratie in de dreumesenkamer. Het houten huisje is van Dots lifestyle via Kinderwonderland

IMG_5253

Detail van nog een DIY; mijn vriend heeft een eigen garderobe gemaakt voor de twins. We wilde eigenlijk een miniwardrobe van code37, maar wilden een tweelingvariant, dus ik liet deze maken. Past net wat meer in. De opbergmand met monster is van de H&M.
IMG_5255


Nog een detailshot. De dromenvanger is van Bisdelou, via Kinderwonderland, het houten ‘Twins” bordje heb ik ook zelfgemaakt bij een vrijgezellenfeestje van een goede vriendin.

IMG_5257

Als laatste detailfoto de opbergbox Legohead die ik een poosje geleden kocht bij de Kruidvat, met een verentooi van de Action.

Zo, nu kennen jullie de twins’ nieuwe dreumesenkamer van voor naar achter. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden. Wat vind je het mooist?

In deze blog zijn gesponsorde artikelen gebruikt.

8
Leave a Reply

avatar
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Crush for Roomblush - ohmymacushla.nlMinimel - ohmymacushla.nlVanMariel - ohmymacushla.nlJenniferJodi - liefthuis Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tessa
Gast

Ik vind het heel mooi! Ik hou ook van zwart wit, al voeg ik zelf liever ook wat (meer) kleur toe. De Hema wasmand heb ik ook maar wordt hier gebruikt voor speelgoed, haha!

Marguerita
Gast

Erg mooi! Ik vind dat legohoofd met die indianentooi heel leuk bedacht!

Bianca
Gast
Bianca

Prachtig!!! Wat ben je creatief.x

Jodi - liefthuis
Gast

Wauw wat een stoere kamer. Echt heel leuk. Die posters van je kleine zijn echt mooi.

Jennifer
Gast

Wauw! Wat super gaaf! Heel leuk gedaan allemaal! Zeker de persoonlijke kenmerken die je hebt toegevoegd! Vind het ook altijd zo bijzonder dat een tweeling ook op één kamer kan slapen. Hier was dat geeeeen succes, haha! Veel slaap en speel plezier voor de twins!

trackback

[…] de Uggh poster helemaal te gek; die past binnen het indianenthema van de dreumesenkamer, waar ik hier uitgebreid over […]

trackback

[…] hem matchen met mijn dromenvanger van Bisoudelou, natuurlijk in het indianenthema, zoals wij de dreumesenkamer hebben ingericht.  Ik vind de combinatie echt perfect; geheel in de zelfde stijl. Matchend, just […]

trackback

[…] zeker; een Roomblush muur; die moest er komen. Ik ben -zoals jullie eerder hebben gezien tijdens deel 1 van de dreumesenkamer– nogal fan van van monochroom. Een beetje kleur mocht dus wel komen in de volledig monochrome […]