Mijn persoonlijke- en blogdoelen van 2015

De persoonlijke doelen

Wat ik het leuke vind aan het maken van persoonlijke- en blogdoelen? Kijken of ik ze heb behaald! Wat een stok achter de deur, en vooral lichtelijke nervositeit  (oké, wellicht wat overdreven). Want eerlijk? Ik heb ze het hele jaar er niet één keer bij gepakt om te kijken of ik op de goede weg was. Maar heb ik dan wel doelen behaald, en zijn ze dan wel nuttig om überhaupt te maken? Lees mee..

Persoonlijke doelen:

  1. Een baan vinden. Easy (niet!). Maar.. wel gelukt! Yes! En ik kon  uiteindelijk nog kiezen ook. Twee banen, waarbij ik de uiteindelijk knoopt moest doorhakken (lees hier uitgebreid daarover), en dat was nog best spannend. Het einde van dit jaar kon ik dit doel gelukkig afstrepen; het verdienen van je eigen geld voelt zoveel beter dan het krijgen van een WW! Ik voel me weer trotser, en ‘nuttiger’. Het werken doet me -ondanks het stressen en het alle ballen hooghouden gevoel-  zeker goed.
  2. Rust. Reinheid. Regelmaat. Ha-ha-ha. Wel eens gehad dat je om 07.25 met twee kids de deur uit wilt gaan, tot je met beiden handen in natte ruggen grijpt (en nee, dat was geen zweet). Been there.. chaos to that! En die stress van het op tijd afdroppen bij het kdv, als er dan al plek is voor de auto, de tweeling makkelijk in de draagzak te krijgen is en lief bij de leidsters blijft zitten in plaats van aan mijn benen een smeekbede doen van ‘mammaaa laat mij niet alleen’ *snik* (en ik dus van binnen ook snik). Rust. Reinheid. Regelmaat. Ik probeer het wel. En blijf het in 2016 ook proberen. Chaotisch. Go-with-the-flow. Stresskipje. Dat waren de woorden die mij beter paste in 2015. En agenda. Timemanagement en Discipline worden de nieuwe doelen voor 2016 dus. Ik houd van uitdagingen.
  3. Me Time. Die begint langzaam weer wat vorm te krijgen. Gelukkig zoals bij een dag als vandaag, toen ik met mijn besties er lekker op uit ga. Het is zeker niet de frequentie van voorheen, ik ben nog steeds relatief veel thuis, en zeker als ik het vergelijk met hoevaak mijn vriend er uit is, maar ik voel me ook nog erg gebonden aan thuis. Niet alleen door de borstvoeding, maar sowieso nog door het ‘de tweeling heeft hun moeder nodig’-oergevoel. En nee, dat betekent niet dat ik aan huis gekluisterd zit, maar wel dat ik soms naast werken de deur maar een paar keer uit ga zonder ze voor een boodschap en een Zumba-les. Ach, de tijd zal vanzelf komen dat er meer me-time komt. Ik ben wel begonnen weer aan de reeks Gossip Girl, waar aan ik verslaafd ben geweest. En ik heb hem nu ook weer goed te pakken. En de me-time -al is dat soms laat in de avond- ook. 
  4. Huishouden. Lang leve de geweldige huishoudster, die mij eens in de twee a drie weken ondersteunt, en zorgt dat mijn huis er voor even zó spik en span uitziet. Voor even. Maar die geur, en dat enorm schone bad dat ik nooit zo grondig boen als zij, of de vloer die weer eens echt glimt in plaats van vluchtig gereinigd. Ja, de dagen dat zij komt, geniet ik het meest van mijn huis. Wetende dat de pret voor korte duur is. En hey, dat is oké. Het went. Maar een strakkere planning voor 2016; ja hij blijft op het lijstje. Ik wilde zelfs een planning agenda gaan kopen, om bepaalde taken van het huishouden in te gaan plannen. Alsof het er dan wel van komt. Ha. Ha.
  5. Mezelf hervinden. Hier schreef ik een blogje over in mijn spagaatgevoel dat ik soms heb. Het alle ballen hooghouden gevoel nu ik werk. En toch.. de hormonen zijn grotendeels weer terug in hun oude vorm (dus met temperament, en nog steeds een traan om die lieve nivea reclame, eens een softie, nu als mamma-zijnde softie times 100). Maar wel weer Sonja. Moeder, en Sonja. En dat voelt goed.

 

Zoals je ziet, zijn mijn persoonlijke doelen afwisselend behaald of niet. De baan, dat was een hele duidelijke om af te strepen. Het is wel een tijdelijk contract, dus in 2016 zal moeten blijken of er wellicht in dat jaar opnieuw het doel bijgeschreven moet worden. Ik hoop het niet, want de werkplek waar ik nu zit past goed bij me; kon ik hem alleen maar verplaatsen naar Zoetermeer, zodat ik die nare files op de N-weg zou ontwijken, dan zou ik het doen. Maar je weet maar nooit.

De overige doelen is afhankelijk van hoe ik me voel. Heb ik bijvoorbeeld een doorslaapnacht gehad? Dan ben ik energieker, en dus beter in staat om het huis aan kant te maken, mezelf makkelijk te herpakken en aan de slag te gaan. Is dat niet het geval, dan is dat hervinden weer wat lastiger, want man; wat doet 16 maanden slaaptekort veel met je. Dan verdwijnt die rust-reinheid-regelmaat-principe direct van boord. De twins krijgen gelukkig wel steeds meer een vast ritme, wat mij ook rust geeft. Ik besteed weer meer aandacht aan mijn verzorging en lichaam, hoewel het 5 minuten-makeupje blijft. Nu nog het continueren van de regelmaat, mezelf met veel koffie toch van de bank hijsen en de uren die nu nog wel eens opgevuld (-slokt) worden door de telefoon, drastisch verminderen. Time management, mijn nieuwe doel voor 2016.

Al met al ben ik best trots over de persoonlijke behaalde resultaten. Ik had er nog wel vaker naar terug mogen kijken, als een soort reminders, maar eigenlijk zaten deze al gebeiteld tussen mijn oren. Ik weet het wel, maar soms ben ik gewoon te moe (en te laks) om actie te ondernemen. Ik heb voor 2016 dan ook een aantal doelen die ik zal bijstellen naar aanleiding van bovenstaande resultaten. Komende week zal ik deze posten.

En dan de blogdoelen..

  1. Twee keer week minimaal bloggen. Hoe ik het heb gedaan; ik weet het niet, maar ik zit nu op gemiddeld 2 à 3 blogs per week. Dus doel behaald! Jee! Hoewel ik met het aanbod dat ik nu krijg en de samenwerkingen die ik heb lopen er meer per week zou kunnen doen, houd ik het liever bij kwaliteit in plaats van kwantiteit. Soms zou ik wel weer willen bloggen, maar hoe die vrouwen dat doen die én fulltime werken en dagelijks bloggen? Mijn respect hebben jullie. Ik krijg het gewoon niet uit mijn vingers. En daarbij zou het voor mij een ‘moetje’ worden, en dat vind ik niets. Maar dat is iets persoonlijks. Ik vind het schrijven van deze hoeveelheid perfect. Het voelt nog wel als een dag erbij werken, maar dat heb ik er meer dan voor over. En… het werpt ook nog eens zijn vruchten af. Ohmymacushla groeit! En dat brengt me bij het volgende blogdoel.
  2. Meer unieke bezoekers trekken per maand. Lekker wazig doel, zo zonder aantallen te noemen, maar ik weet dat ik in 2014 zo’n paar honderd unieke bezoekers per maand had. Inmiddels zit ik nu aan de paar duizend, en daar ben ik supertrots op. Een paar duizend bezoekers per maand, die geïnteresseerd zijn in mijn blogs. Ja, dat voelt enorm gaaf en is natuurlijk één van de redenen waarom je blogt. Je krijgt respons, en ziet je blog daarin groeien. Ik groei dan ook, van binnen. Je blogt zeker niet alleen om de getalletjes op te krikken, maar als je ziet dat er een grote groei zit in je blog; ja dát is gaaf!
  3. Ik wil mezelf blijven uitdagen, dus een challenge zal er dit jaar zeker in zitten. De challenge, die heb ik gevonden, en dat was in het zoeken naar leuke samenwerkingen. De eerste stappen durven nemen om contact op te nemen met een bedrijf. Zouden ze wel met mij willen samenwerken? Ben ik niet nog te klein? Kan ik een verschil maken in hun verkopen? Kunnen wij wat voor elkaar betekenen. Ik kan op al die vragen nu zo makkelijk antwoorden. Gewoon doen. Ik ben dankbaar dat ik dit jaar met onwijs leuke ondernemers heb mogen samenwerken, dat zij mij een podium boden en dat ik het geluk had om sponsoring te kunnen ontvangen. Het is een gift vanuit beide kanten. Het mooiste van een samenwerking is het persoonlijk contact, dat soms uitmondt in blijvend contact met de klant, alsof het bekenden van je worden. In dit jaar heb ik met te gekke shops samen mogen werken met te gekke winacties. Voor 2016 ga ik dit zeker continueren, gezien het zo succesvol is. Adorablekidzz, Enlasnubes, RockNRebel, Blondezusjes, JuneandJulian, S_AgencyDegeleflamingo en ga zo maar door. Al deze samenwerkingen (hier terug te vinden) geven een extra dimensie aan mijn blog, en zorgen er niet alleen voor dat ik items van de tweeling kan bekostigen die normaal buiten het bereik lagen, maar ook voor een grotere kijk voor mij op nieuwe merken, stoffen en inzicht ik als moeder voor mijn kinderen in gedachten heb op stijlgebied.
  4. Ik wil uniek en mezelf blijven. Dus niet een één-uit-een-dozijn blog. Ik geloof niet dat een exacte blog ken als deze, dus ik hoop dit zeker zo te kunnen houden. Het is duidelijk een blog over mini kleding en mode, maar met een persoonlijke touch. Ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van mijn blogs, en aan het persoonlijke verhaal. Dit loopt als rode draad door de blog heen. De kwaliteit van de blogs is -door het maken van betere foto’s- er naar mijn mening ook meer op vooruit gegaan. In 2016 behoud ik absoluut deze niche, maar ga ik wat aanpassen in de submenu’s, zodat ze categorieën beter ingedeeld zijn dan de huidige.
  5. Meer eigen foto’s maken. Die noemde ik al net bij het vorige doel. Het maken van eigen foto’s met de spiegelreflex en een goede, nieuwe lens kost tijd. Niet alleen het stijlen en maken van de foto’s, maar ook het selecteren, nabewerken en verwerken. Dat maakt een blog, en hier hecht ik dan ook veel waarde aan. In 2016 ga ik dan ook zeker door met het maken van eigen en kwalitatieve foto’s voor in de blogs, en mij verdiepen in Photoshop, waar ik naar aanleiding van de blog over Jayno Design weer opnieuw door geïnspireerd werd. Want het kan altijd beter 😉

De doelen terugkijkend, ben ik eigenlijk enorm tevreden. De samenwerkingen die ik had waren uitgekozen en passend bij mijn niche. De blogs die ik schreef paste bij Ohmymacushla, en waren van goede kwaliteit. In 2016 ga ik zeker nog wat nieuwe blogdoelen maken, ook omdat ik de tijd nu nog beter moet gaan verdelen, gezien de gastblogs bij Trendymommy.nl en Citymom.nl. Je zou bijna denken dat ik tijd over heb, hè 😉

 

Voor nu ga ik dit veel te lange blog stoppen. Ik ben gewoon niet zo goed in dingen beknopt bewoorden. Heb ik daar weer een nieuw doel? Nee, want ik houd ervan om mijn gedachten uit te typen. En geloof mij, wat hier staat is nog maar het topje van de ijsberg..

Ik wil jullie allemaal een ontzettend fijne jaarwisseling toewensen, en een gezond, fijn, succesvol, gelukkig en blogrijk 2016 toewensen!

 

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SonjaCassandrajodi - liefthuisLindaMarguerita Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marguerita
Gast

Leuk om te lezen Sonja! Ik vind dat je blog er heel mooi uitziet 🙂 en als de tekst boeiend is, lees ik graag door. Veel succes met je blogdoelen!

Linda
Gast

Leuk om te lezen en wat gaaf te lezen dat je je doelen zo goed behaald hebt! 🙂
Fijne jaarwisseling!

jodi - liefthuis
Gast

Ik hou er ook van om dit terug te lezen. Vooral die blog doelen vind ik mega interessant als beginnend blogje zijnde, maar die persoonlijke doelen vind ik heerlijk om te lezen. Super gaaf als die samenwerkingen, knap hoor dat jij die stap gewoon hebt durven zetten. Ik vind je blog zeker uniek. Mooie lay out, lekker te lezen artikelen met goede onderwerpen en mooie foto’s. Ondanks dat je niet iedere dag blogt (wat ook niet nodig is) bezoek ik je regelmatig.

Cassandra
Gast

Ik vind je blog fantastisch, vergeet alleen vaak te reageren haha!