Doelen voor 2016

Ik heb hem al even in mijn concepten staan: mijn persoonlijke doelen voor 2016. Ik vind het leuk om te maken, maar ontzettend lastig om mezelf erop te blijven controleren. Herkenbaar? Ik ben namelijk sinds mijn overspannenheid een chaoot geworden. Met een grote C. Met een zwangerschap en nu twee kinderen rijker, lijkt dat alleen maar erger te zijn geworden. Ik vergeet werkelijk alles! Hoe ik het voor elkaar krijg om mijn hoofd erop te hebben zitten als ik op werk aan kom, is mij een raadsel. Voor mij is het dus duidelijk; terug naar wat structuur en vastigheid

Het gekke is, dat ik ooit wel gestructureerd was. Begon ik ergens bij een nieuwe baan, dan wilde ik gelijk weten waar ik de kast met mappen etcetera kon vinden, en begon ik met mijn database op te bouwen (zo noem ik het maar even, maar ik had minder last van die losse papieren van een vergadering die nu tussen de laatste stukjes rijstwafel in mijn tas zwerven, zeg maar.

  • Structuur. Terug naar de rust, reinheid en regelmaat. Het grappige is dat deze er ook al stond in 2015; kennelijk ben ik niet zo goed daarmee aan de slag geweest. Ik kan wel al een subdoel afstrepen: ik heb -heel burgerlijk, maar o zo nodig- een familieplanner gekocht. In de trant van dat mijn vriend en ik dan de planner dagelijks inkijken en bespreken wat er in een nieuwe week aan afspraken staat. Hij is namelijk ook niet zo’n structuurtje, en vergeet net als ik ook geregeld een afspraak, of plant een dubbele per ongeluk in. En vergeet nu al belangrijke afspraken in de familieplanner te zetten. Net als dat ik vergeet hem daaraan te reminden. Snap je het nog? Nou wij evenmin. Iets met chaos.
  • Mezelf weer ontwikkelen. Klinkt een beetje zweverig, maar ik wil mezelf weer opkrikken. Ontwikkelen, weer nieuwe dingen leren. Een training of cursus is nog wat teveel gevraagd met de tweeling, maar ik zit al tijdens te denken aan een fotografiecursus (op de lange termijn) en het beoefenen van bewerkprogramma’s als Photoshop. Dat laatste staat dan ook op de ‘to do’ list voor dit jaar. Ik wil de basisvaardigheden van Photoshop eigengemaakt hebben.
  • Mijn kledingkast uitpluizen, een deel op marktplaats gooien, naar het goede doel brengen en vooral; minderen. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb drie (!) kledingkasten. Oké, 2.5, want de kledingkast in de slaapkamer deel ik met mijn vriend. Maar dan toch. Ik heb véél te veel kleding. Toegegeven; ik ben een hoarder. Ik ben goed in het emoties koppelen aan kleding, of bepaalde herinneringen. Zelfs een cupcakejurkje dat ik ooit droeg op een bruiloft in China -die ik nu vast niet meer pas en echt mijn kleur niet is- doe ik niet weg. Simpelweg omdat ik er herinneringen aan heb zitten. En dat moet eens afgelopen zijn. Er zijn namelijk meer dan duizend foto’s van die reis gemaakt, en de herinneringen zitten in mijn hoofd. Dus.. ruimen. RUIMEN.

De China jurk. Die nog steeds in mijn kast ligt, dus. To mention; dit was oktober. 2012.  Interesse in het China-verhaal gekregen? Klik hier

  • En gelijk een doel dat daarbij hoort: weer meer aandacht en liefde aan mezelf besteden. Dus; iets meer tijd aan dat make-upje. En doe eens gek; weer een keer nagellak dragen. Dat er dan ook weer afhalen, in plaats van uit laten groeien (guilty!). Mijn haren een goede verfbeurt geven. Mezelf mooie kleding gunnen, en niet nog een keer die spijkerbroek met kwijl-, -snot of andere jugh-aantrekken. En de ergste: tijd voor weer een gewone beha, die de boel weer iets meer zijn best laat doen dan die minder charmante maar o zo praktische voedingsbeha’s. Ja, weer iets meer mijn best doen er wat van te maken, zeg maar.

Daarnaast heb ik natuurlijk ook weer wat blogdoelen.

  • +Blogging. Naast het aanbrengen van weer wat structuur in het leven,  mag ook wel weer het blogleventje wat opgekrikt worden. Ik vind het best pittig om naast drie drukke werkdagen ook nog eens voor drie blogs (eigen en gastblogs op www.trendymommy.nl en www.citymom.nl) te schrijven. Gelukkig zijn die minder frequent dan mijn eigen, maar als moeder zijnde ben je er niet na drie dertig euro van huis weg te zijn. Ik ga mijn me-time eigenlijk ook weer wat meer structureren, ondanks dat hij schaars is. Dus jammer voor Gossip Girl, ik zal weer een beetje gaan afkicken, en weer wat vaker achter mijn scherm kruipen. Want hoewel ik de blogs aardig bijhoudt, ik vergeet chronisch om te reageren op collegablogs, of zelfs op eigen reacties. Sorry alvast daarvoor, want ik vind het ontzettend leuk als jullie reageren). Na geërgerd mail na mail te verwijderen in mijn inbox, omdat hij overvol loopt en ik ook daar laks ‘vergeet’ de mails te deleten, kom ik toch nog op een aantal duizend gelezen emails in mijn inbox. Ik heb dan wel mijn privé en zakelijk willen scheiden, uiteindelijk loopt het nu toch nog in elkaar over. Ofwel, om het even concreet te maken:
  • Mijn emails goed gaan scheiden zakelijk/ privé, en weer gebruik maken van de speciale submappen, in plaats van al het gelezen klakkeloos verwijderen of laten staan bij mij +1000 andere gelezen gevallen.
  • Vaste avonden waarop ik ga bloggen. Dat zullen voornamelijk de avonden zijn waarop ik niet sport, en de vaste wasjes gedaan heb. Ik heb nu minimaal drie avonden in de week gepland staan, en daar komt dan nog één in het weekend en twee ‘shoot’ momenten bij, gezien ik vaak voor merken een fotoshootje houd voor de tweeling. Met het uitkiezen en bewerken van deze foto’s ben ik ook zeker een aantal uur zoet, dus ook deze moeten worden ingepland. Klinkt hoopvol, toch 🙂

En niet te vergeten: vooral doorgaan met mijn blog hoe die nu is, al wil ik hier en daar nog wel wat submenu’s aanpassen, en mijn niche weer wat helderder krijgen. En ja, dat zal een mix van mommy-lifestyle-fashion en weet ik wat blog blijven. En dat is oké. Toch? 😉

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
sjorsVlijtig Liesje Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vlijtig Liesje
Gast

Ik vind het stuk voor stuk zinnige doelen. Ik wens je veel succes!

sjors
Gast
sjors

Leuk leuk! Op naar de doelen, wat een uitdaging is als ik dat zo lees! Liefs!