Little Kings Shoes; mijn ontwerp

Oh my. Ik kon het gewoon niet geloven. Ik zag bij de ontwerpwedstrijd van Little Kings shoes het toch echt staan; ik heb de ontwerpwedstrijd gewonnen!

Even een voorgeschiedenis. Ik heb vanaf dat ik een potlood vast kon houden altijd genoten van knutselen. Tekenen en schilderen voornamelijk, maar ik was  ook met grote regelmaat aan het knutselen. Raar om te zeggen, maar dat kon ik ook wel goed. Op de basisschool deed ik na schooltijd mee op een knutselclubje, en vond het vooral het leukste als we -juist ja- tekenden of schilderden. Op de middelbare school waren er andere prioriteiten; het wedstrijdturnen in combinatie met VWO was al zwaar, dus echt iets ernaast qua hobby’s deed ik niet echt, maar de tekenles op school bleef een genot. Even weer een uur of twee lekker tekenen. Het maakt mij rustig; waar anderen mediteren, yoga beoefenen, een sigaretje gaan roken of gaan hardlopen, daar kan ik geheel rustig worden zodra mijn potlood over het papier gaan. Overigens werkt sporten bij mij daar -ondanks de compleet andere vorm van intensiteit- eveneens bij hoor, en kies ik vaker voor dan dat ik potlood en papier erbij pak.

Even heb ik eraan gedacht om de kunstacademie te gaan kiezen, maar ook in 2004/2005 was dat een onzekere keuze, omdat je niet zeker wist of je dan wel van een baan verzekerd was, en -de avonturier in mij- koos voor het veilige SPH, waar ik later toen ik afstudeerde in 2009 -midden in de crisis dus- net zo weinig, zo niet nog minder mee kon. Niet wat ik wilde, althans.

Maar goed, terug naar het tekenen. In de periode rond 2010, waar ik flink wat tegenslagen te verduren had, merkte ik dat ik weer vaker aan schilderen dacht. En dat deed ik, samen met mijn beste vriendin. Dat waren echt onze therapiesessies; kletsen, een kop thee en dan lekker loos schilderen. Vaak was het maar loos gekalk op een canvas, andere keren had ik best een goed resultaat. Maar hoe dan ook -het gaf rust-.

Nu ik moeder ben van twee 16-maanders, wil ik eigenlijk het knutselen weer gaan oppakken. Ze komen op de leeftijd waarin schilderen leuk wordt. Sterker nog; op het kinderdagverblijf doen ze het al. Wel jammer dat Celine het maar niets vindt, maar dat is vooral dat haar handjes of voetjes dan vies worden. Wat ik niet begrijp, gezien het feit dat ze na een maaltijd zeker weten zichzelf meer besmeurd heeft dan die enkele keer op het kinderdagverblijf. Maar wie weet, komt die liefde nog. Jesse vindt het geweldig. Voor mij een reden om eens een knutsel activiteit met ze te gaan doen. Tekenen is misschien nog wat teveel gevraagd, maar we kunnen altijd gaan starten met schilderen, toch.

En tekenen. Want dat deed ik ook in december, toen ik de opdracht voorbij zag komen van Little King shoes. Een designer wedstrijd, waarbij je je droomschoentje mocht ontwerpen. De winnende schoen zou in productie genomen worden. Uhhh JA, dan ga ik maar al te graag voor die kans; mijn twee hobby’s -kinderstyling en knutselen- gecombineerd. Dit moest ik doen.

And so I did.. Ik had het weer. Ineens wist ik wat ik wilde. Een unisex schoentje, maar dan wel met net dat beetje extra. Harig en een leren deel, want dat vind ik op dit moment helemaal te gek. En ja – niet heel kleurrijk – maar dat hadden jullie vast niet van mij verwacht ;-). Heeft niet alleen de reden dat ik gek ben op neutrale kleuren, maar vooral omdat het dan heel makkelijk te combineren wordt. Voor jongens en meiden. En…. deze schoen wordt dus werkelijk in productie genomen! Echt een droom die uitkomt.

Ik ga jullie natuurlijk van dit geweldige avontuur op de hoogte houden, maar wil jullie eerst een blik gunnen in het ontwerp dat ik heb gemaakt voor Little Kings.

 2015-12-25 11.46.05

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SonjaJodi - liefthuis.nlLindaLori (Mama's Jungle) Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lori (Mama's Jungle)
Gast

Oh ik vind het zo stoer en ben trots op je! Benieuwd naar het resultaat!!

Linda
Gast

Wat ontzettend gaaf!

Jodi - liefthuis.nl
Gast

Ik zag het al op ig, echt heel erg gaaf en een mooi schoentje.