Studio ROOF

IMG_1563

Over hippe kinderitems heb ik al inmiddels aardig wat geschreven, maar dit stoere merk mag zeker niet ontbreken; Studio ROOF. Ik ontdekte dit gave merk via Instagram, waar ik al een aantal van die geweldige Casa Cabana huisjes voorbij zag komen. Toen de tweeling bij het kinderdagverblijf wezenloos enthousiast bleek te zijn toen zij  tijdens het thema “Wonen” een kartonnen doos in de groep hadden staan, wist ik; die moet ik hebben! En -eerlijk is eerlijk- omdat mijn oog ook wat wilt; hij staat ook wel weer waanzinnig in het interieur; voor mij een grote pré als het gaat om kinderdecoratie en -speelgoed, zoals jullie weten 🙂

Romy en Ilya zijn het brein achter het label Studio ROOF, en begonnen in 2005 met het ontwerpen van de kartonnen speelhuizen. Al snel volgde de kleurrijke poppenhuizen, pop-out cards van dieren, wereldmensen en al snel breidde de collectie zich zelfs uit tot in internationale shops. Vanaf 2013 wordt er naast de kartonnen items zelfs een kleine collectie meubels verkocht, ook weer in dezelfde stijl die Studio ROOF zo herkenbaar heeft; een mix van ambachtelijk design, kinderlijke creaties en kunst. Designed to Imagine. I can imagine!

Voor de tweeling wist ik meteen wat er in ieder geval in huis moest komen; de O zo geliefde Casa Cabana huis. Dit kartonnen speelhuis is gemaakt van recycled karton. Niet alleen superhip, maar ook verantwoord. Daar word ik dubbel blij van. En de tweeling ook; ze spelen op dit moment alleen nog maar in en rondom het huisje. Soms (iets te) fanatiek, omdat de twee allebei tegelijk in en/uit het huisje willen. Geloof mij; dit kartonnen huisje kan wat hebben! Twee 1.5 jarige-rouwdouwers die proberen als eerste door de deurtjes van het huisje te kunnen komen, en dan -huilend en kattend- tegelijkertijd in het huisje aankomen, om vervolgens lachend en giechelend samen de raampjes en deurtjes te openen en te sluiten. Ik snap overigens wel de ‘vanaf drie jaar’ advies, want dan weet je zeker dat het heel blijft, maar ook echt al voor die tijd kunnen kids genieten van de Casa Cabana. En voor de kleurrijkere personen onder ons ( 😉 ); de Casa Cabana is er ook in diverse prints en kleuren!

Naast de Casa Cabana hebben wij ook het Trojaanse paard, die eigenlijk ter decoratie dient in de woonkamer; helemaal in onze (lees: mijn) Scandinavische stijl. De tweeling heeft gelukkig ook smaak; want die hadden al gauw door dat dat paard ook heel leuk als speelgoed dient. En gelukkig kan ook het Trojaanse paard de grijpgrage tweelinghandjes en -tandjes aan. Als laatste toch ook nog wat kleur; de te gekke pop-out dieren cards zijn nu echt nog als decoratie, maar ik kan niet wachten tot de twins groot genoeg zijn om er daadwerkelijk mee te gaan spelen, en het niet als bijtspeeltje of slamateriaal te gebruiken ( de pre-peuterpuberteit, vermoed ik). Alle items zijn terug te vinden bij de shop van Studio Roof zelf.

IMG_1548

Ja; ze kunnen echt lief samen spelen *smelt*!

IMG_1670

“Can we keep him, mum. Please?” -JLB

IMG_1714

“Zal ik er mee gooien, of zal ik…” – CSB

IMG_1599

Onze mini-techneut en ruimtelijk inzicht. Heeft hij niet van mij.

IMG_1630

Ook voor volwassenen dit speelgoed 😉

IMG_8202

De -voor mijn doen- zeer kleurrijke, maar compleet verantwoorde pop out cards. Love it!

Kende jij al Studio ROOF?

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dina Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dina
Gast

Oeps volgens mij ging er iets mis toen ik een reactie schreef. 😛 Anyway: Wat spelen ze heerlijk en lief samen!