Falling in love with Falcotto shoes

      Falcotto. De naam doet mij in eerste instantie niet aan schoenen denken, maar aan een gerecht (wellicht komt dat omdat ik nu met trek zit te bloggen), maar twee keer de naam horen en gelijk ben ik in de wolken. Ik leerde het schoenenmerk kennen via een bekende via Instagram, die voor haar dochtertje roze Falcotto’s had gekocht met stippenprint. Ik was direct verkocht.

Falcotto schoenen zijn van het grotere merk Naturino, en worden al geproduceerd sinds 1974. Al even voor mijn tijd dus.  Nu kan ik mij niet heugen dat mijn moeder mij in Falcotto’s stopte, maar dat ga ik dus wel mooi met de twins doen. Wat hebben ze veel leuks!
Wat ik fijn vind aan de schoenen, is dat ze zowel goed zijn voor de voetjes van kids (want ontworpen in samenwerking met podologen) als dat ze super fashionable zijn (en dan begin ik geïnteresseerd te raken).

Ik zeg niet dat iedere podo-verantwoord schoentje niet mooi is, maar soms zie ik wel van die schoenen voorbij komen waarvan ik denk; hmm, hadden ze niet nét wat meer aandacht aan het design kunnen besteden? Ieder zijn ding hoor, net als dat het ook maar raar vindt als ‘men’ andere aanspreekt op het feit dat hij/zij geen podo-verantwoorde schoentjes draag (zoals hier te lezen in de blog van morethanamom; say what?!), maar voor mij heeft een verstevigd schoentje voor de groeiende kindervoetjes wel zeker een plus, zeker nu de tweeling flink meer gaat stappen.

Podo-verantwoord of niet; deze geweldige Desert boots -een model waar ik zelf ook groot fan van ben- waren een verwelkome aanvulling op de –veel te grote– schoenencollectie van de twins. Kijk en geniet mee!

Schoentjes: Falcotto Naturino

Circus shelf: Upwarsaw

Kartonnen dieren: Studioroof

 

Wat vind jij van de schoentjes? 

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] Eerder kon je mijn Falcotto liefde al voorbij zien komen. De desert boots variant zijn wat mij betreft schoenen die het hele jaar door kunnen. En guess what; deze zitten gewoon weer in de nieuwe s/s collectie verwerkt. Hoera! Met te gekke en vooral hippe prints, staat Falcotto/ Naturino weer vooraan in het nieuwe jaar. Felle kleuren, verfspatten, metallics en stoere prints die de schoenen weer een flinke update geven.  Zowel in de Falcotto kinderlijn (startende lopertjes tot ongeveer 18 maanden) als in de Naturino lijn vind je deze gave stijlen terug. […]

trackback

[…] Eerder kon je mijn Falcotto liefde al voorbij zien komen. De desert boots variant zijn wat mij betreft schoenen die het hele jaar door kunnen. En guess what; deze zitten gewoon weer in de nieuwe s/s collectie verwerkt. Hoera! Met te gekke en vooral hippe prints, staat Falcotto/ Naturino weer vooraan in het nieuwe jaar. Felle kleuren, verfspatten, metallics en stoere prints die de schoenen weer een flinke update geven.  Zowel in de Falcotto kinderlijn (startende lopertjes tot ongeveer 18 maanden) als in de Naturino lijn vind je deze gave stijlen terug. […]

trackback

[…] Eerder schreef ik al een blog over dit te gekke merk, en ik blijf fan. Ook voor jongens is de huidige collectie weer om van te smullen. Stoere verfspattenprints, felle en monochrome items, edgy boots, sporty sneakers en mooie leren stappers. Jesse kreeg gave grijze sneakers met een stoer rood accent op de hielen. Net als bij de veterschoenen van Celine allrounders. Jesse heeft al flink wat sneakers, maar het fijne aan dit paar vind ik dat ze prima ook voor net door kunnen gaan. Net als de schoentjes van Celine zijn ze dus voor meerdere gelegenheden te dragen. De… Lees verder »