Recap; the wedding

Het is alweer anderhalve maand terug; ons huwelijk. Het huwelijk van mijn vriend -excusez, “man” nu, ik moet er nog even aan wennen- en mij, samen met onze dierbare vrienden en familie. We hielden het klein, ondanks dat het uiteindelijk die dag groter was geworden dan we van te voren hadden ingeschat.

De voorbereidingen moesten getroffen worden binnen vier maanden. Op eerste kerstochtend ging hij op zijn knieën, twaalf april gaven we elkaar het ja-woord. En in de tussentijd moest dus de jurk, de taart, de ringen en alles geregeld worden. En dat terwijl we zaten met zieke kindjes, nachten van vijf uur slaap en druk op het werk. Maar ja, de eerste datum die er kon bij het stadhuis was die, en dus namen we die. Er had wat mij betreft achteraf wel wat maandjes langer voorbereiding gemogen, maar hoe dan ook; we made it!

Ik wilde eigenlijk trouwen in een cocktailjurkje, en vooral niet teveel poespas. Want -was mijn gedachten- wat is nu gratis trouwen? Het feest wilden we uiteindelijk nog over een aantal jaar gaan vieren, als de tweeling goed besef heeft wat er gebeurd, en de herinnering kan onthouden. Nu zullen ze alleen de foto’s terugzien, maar van het trouwen zelf niets meer weten. En toch, toen ik in de bruidszaak alle jurken had afgekeurd inclusief in een cocktailjurkje waarvan de medewerkster zei; ‘daar ga je spijt van krijgen, echt een trouwjurk nemen, hoor!’ was dat niet alleen een heel strategische zet van haar (ka-tjing), maar ook de waarheid. Één trouwjurk zou ik passen, en als ik dan zeker wist dat ik het niet wilde, kon ik verder gaan kijken. Ik liet hem aantrekken, en hoewel er flink gehezen en gesnoerd werd, voelde ik me.. PRACHTIG. Hij hoefde nauwelijks op maat gemaakt te worden (lengte. zucht); zat me als gegoten. Dit was echt een ‘say yes to the dress’-moment. Geen Amerikaanse krokodillentranen erbij, wel vlinders in mijn buik en helemaal happy. Wat voelde ik me mooi! Dit is hem! Dit is mijn jurk! Classy, lekker ekster-ish met flink veel kralen en ‘sparkles/bling’ (mijn say yes to the dress horror stukjes, past gewoon niet bij een trouwjurk. Vond ik. Tot ik dé jurk ag). En form-fitted, want ik wilde geen poofy baljurk. Of wel; acht weken heel goed mijn best doen om de chips te laten staan. Dát was pas horror, maar ach; het resultaat mocht er wezen, de beoogde drie kilo was eraf (oké, ik eet best wel veel chips en extraatjes. En de drie kilo zit er inmiddels weer aan, maar who cares; we hebben de foto’s nog). Tien centimeter af van de jurk en wat van mij en de jurk zat als een plaatje. Nog steeds als ik hem zie raak ik in extase..

Verder hielden we het simpel; basic, mooi afgeronde gouden ringen, Peet in een prachtig pak (liefde, heel veel liefde voor mannen in pak), de tweeling in voor hun doen heel nette outfits. Onze dag kon beginnen!

Waar mijn man op was van de zenuwen, was ik super relaxt. Kan best liggen aan het feit dat ik er wel van houd om in de schijnwerpers te staan en hij niet, hoewel het ook iets met het ja-woord te maken had, want na de eerste toost met champagne was ie een stuk relaxter. Ehm..  De twins mochten lekker rondhobbelen toen de trouwambtenaar een kort verhaal hield. Exact wat wij wilden; intiem, relaxt en vooral niet te officieel doen lijken, maar wél het idee hebben dat het wel belangrijk is wat we doen. Met onze inner circle erbij konden er grapjes worden gemaakt en was het allemaal een heel gemoedelijke sfeer. Exact zoals ik voor ogen had. Ik zeg maar even ik, gezien ik alle voorbereidingen deed, en Peet het allemaal wel goed vond, zoals we eigenlijk sowieso in het leven staan.

Na het officiële deel brak de zon door en werd het een aangename temperatuur. Het voorspelde slechte weer bleef uit en we konden naar Happy Moose, een leuk eettentje aan het Noord Aa waar we graag komen. Ik wilde altijd trouwen aan zee, maar het Noord Aa (een meer) vond ik een prima alternatief. We hebben prachtige foto’s kunnen maken, heerlijk taart gegeten en er een gezellige ochtend van gemaakt. Tot twaalf uur, toen was Day Cinderella klaar, gingen de twins naar bed, de jurk uit, gingen we met de ouders en zussen lunchen en was het sprookje weer uit. En ze leefden nog -hopelijk!- lang en gelukkig.

Bruiloft foto's

10
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SonjaInekeTessaVlijtig LiesjeLori Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marguerita
Gast

Gefeliciteerd! Je ziet er uit als een plaatje, volgens mij een geweldige dag! Mooi!

Lori
Gast

Jaa 🙂 hartje!

Vlijtig Liesje
Gast

Mooi hoor! fijn dat het zo’n geslaagde dag was.

Tessa
Gast

Fijn dat het helemaal zo was als je wilde. En ja, die jurk, toch wel heel gaaf hè!

Ineke
Gast

Oooh wat mooie foto’s..