Big 3-0… It’s my birthday!

Hoera! Dertig! Ik ben exact dertig jaar geleden (op een paar uurtjes na) geboren. En ik voel me… nog exact als toen ik 29 was. Ik vind die vraag altijd zo vreemd; “En, voel je je al dertig?” Ehh. Voelt dat heel anders dan? Ik ben me wel anders gaan voelen, maar dat was al op mijn 28ste, toen ik moeder werd. En de afgelopen twee jaar hebben mij daardoor veranderd. Ik voel me ouder, anders. Ik denk dat dat vooral komt omdat ik niet meer alleen voor mezelf, maar ook nog zorg en dus verantwoordelijkheid draag voor twee andere kleine leventjes. Dát verandert je. Niet een jaartal.

Ik vind het niet erg om ouder te worden. De big 3-0 vind ik passen bij mij in deze levensfase, en was niet iets waar ik me grote zorgen om maak. Om die reden geef ik dan ook -samen met manlief- een feest, en overdrijven we het ‘dertig worden’ door het in stijl te vieren; gitzwart, ofwel onze ‘Black party’. Past ook nog eens goed in mijn interieur, dus dubbel reden om het in het zwart te doen toch. Zwart is het nieuwe zwart, en dertig het nieuwe 20.

Wat ik wél zorgelijk vind, zijn die opkomende grijze haren. Nooo! Ik heb altijd al een haat-liefde relatie gehad met mijn woeste krullen, maar sinds een paar jaar omarm ik ze. Als ze hun warmblonde (geverfde) kleur hebben, tenminste. Het eruit trekken is voor nu een tijdelijke optie, maar er komt een tijd aan dat ik om de zes weken in plaats van maanden weer eens mijn haar in verf moet stoppen. Brr. Niet alleen een dure grap, maar ook een confronterende. Gelukkig is dat nog niet het geval en ga ik er even vanuit dat ik die mijlpaal (!) vier als ik 40 voor het nieuwe 30 ga aanschouwen (of nog veel later.. *wishful thinking*). Ook die kraaienpootjes als ik lach en de afdruk van mijn kussen in mijn gezicht verraden dat ik toch echt wel dertig ben. Ach ja, als ik kijk naar de leerlingen in mijn klas zie ik ook wel duidelijk een generatieverschil, en ben ik toch erg blij dat ik twee keer zo oud als hen ben. Minus die wél frisse gezichten om half 9 ’s morgens, waar ik nog een laatste streep kussen uit mijn gezicht probeer te wrijven en met een koffie de ogen probeer te openen.

Ach ja. Dertig. Hoe erg kan het zijn. Een nieuwe levensfase? Die ging ik twee jaar geleden al in. Ik voel me nog jong en fabulous. En weet je wat.. ik ga eens even lekker shoppen voor mezelf (voor MIJ in plaats van de twins, en dat is best bijzonder). Heb ik verdiend. Ik ben tenslotte dertig geworden, toch? Thirty and still feeling fabulous!

“Kom jongens, even een foto met jullie jarige moeder.” THAT much fun…

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SonjaInekeVlijtig Liesje Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vlijtig Liesje
Gast

Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad.

Ineke
Gast

Gefeliciteerd met jouw verjaardag!