Buy Small: Sweet Whimsy Designs

Zoals jullie weten ben ik al even weg van het concept; “Buy small”. Dit zijn kleine ondernemingen die veelal zelfgemaakte producten op de markt brengen. En die zijn nog leuk ook! Zo kwam ik op Sweet Whimsy Designs: een te gave Etsy shop waarin houten items centraal staan. Of je nu van kleur houdt of van monochroom; you’ll find it there!

Sweet Whimsy Designs kwam ik -natuurlijk- tegen op Instagram. Ik ben groot fan van hout en -als het aan mij zou liggen- zouden alle pijn-in-mijn-ogen kleurrijk plastic speelgoed de deur uit mogen en plaatsmaken voor houten varianten. Nee, antropologisch ingesteld ben ik niet, hoewel deze ‘tak’ mij dan wel weer goed bevalt. Het ziet er gewoon een stuk mooier uit, is stevig en veilig. Voor mij drie speerpunten als het gaat om verantwoord speelgoed. Hoewel de discussie over monochroom of kleurrijk mij soms aan het lachen maakt, doe ik de laatste tijd minder moeilijk over kleur. Ik geloof geen woord van dat monochroom ervoor zou zorgen dat kinderen minder geprikkeld raken en dus daar minder van leren van kleurrijk speelgoed. Ondanks dat zie je dat ik zowel in de kleding van de twins als in hun interieur toch wat kleur wil toevoegen. Ik kreeg er al meerder (positief) commentaar over op Instagram, en ook dat doet me grinniken; we staan bekend om de monochroom liefde -die ook als heel makkelijke reden had; unisex én het mixt & matcht zo makkelijk- maar kleurrijk kunnen matchen; dát vond ik nou een nieuwe uitdaging! And so I did…

Maar hey. Ik blijf nog steeds true to myself, want dat monochroom blijft een liefde en zeker geen trend. Het past perfect in mijn huis, de kids vinden het super om mee te spelen en… who cares what the world thinks anyway?  Of je nu van kleur houdt, van plastic speelgoed, van strikken op jurken of gaten in broeken? Leef en laat leven, toch? Hoe dan ook.. ik hoop jullie ook op mijn nieuwe blogs te kunnen blijven inspireren, kleur of geen kleur. En vandaag.. in monochroom!

Ik was verliefd op de houten huisjes van Sweet Whimsy Designs, maar toen ze me vertelde dat ze bezig was met iets nieuws, was ik direct geïnteresseerd. De outcome is to die for; schattige kasteelonderdeeltjes, waar de twins heerlijk mee kunnen bouwen, auto’s onder door kunnen laten rijden (want dat kan in een kinderfantasie, evenals het gebruiken als een bowlingbaan) of het gewoon gebruiken ter decoratie; ik vind het te gek! De houten onderdelen passen super leuk bij elkaar, en hoewel we soms een onderdeel een poosje kwijt zijn, kun je met enkele van de stukken ook heerlijk spelen -blijkt uit ervaring-. Voorlopig is bouwen nu het summum, wie weet is het volgende week toch weer liever een pion voor het bowlen. Yep; Sweet Whimsy heeft ons verkocht!

English version

When I’m surfing through Instagram, I always discover lots of new shops. I always love to see something new, which is still not very common for the main majority. I love to see small shops grow, and display them on my blog. Well.. I found another one which I know that might be interested for you!

You know I have a big crush for monochrome items. Although you’ve seen more color on my blogs and feed lately; true monochrome love never dies. As monochrome fits my interior and the kids bedroom perfectly, a great part of their toys and interior is monochrome, but -although I would love to have it- a splash of color doesn’t botter me either. Only when it’s plastic and very in-your-face toys. Luckily we have lot’s of storage bags, because I’m not skipping all of their toys when it isn’t the way I want it.

Luckily; colorful or not; with Sweet Whimsy Designs you’ll fall in love anyway. The toys are in monochroom and color, and the main character is that it’s al wooden. I love it. Although it isn’t realistic, a full wooden toy area would be great for me. I love wooden toys, because it looks good, doesn’t damage very quick (nessecary aspect when having two toddlers) and can be kept for generations long. I’m not fully into antroposophy, but that aspect is important to me. When Sweet Whimsy Designs told me that she was working on something new, I was completely enthusiastic; I already loved the monochrome houses so much and couldn’t wait for it the arrive. When a castle came in, I was over the moon. Luckily the twin were too, and started building it immediately. Now they’ve also shown that it can be used to throw, to play bowling, and to drive their wooden cars underneath it ( castles and cars; yes, everything is possible in kidsworld ;-)). Well… whatever they’re planning to do; we can play with it for a long time (and otherwise it can be used as decoration, as it looks just as good for deco as it is to play with it :-))

img_7518-bordermaker img_7084-bordermaker img_7071-bordermaker img_4736-bordermaker img_7561-bordermaker img_7066-bordermaker img_7584-bordermaker img_4738-bordermaker

Wat vind jij van dit speelgoed? // Do you like certain toys like these wooden ones from Sweet Whimsy Designs?

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nova Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Nova
Gast

I love it!! Heel leuk en ik kende de shop nog niet.