Petite Amelie

Komt je de naam ‘Petite Amelie’ bekend voor? Dat zou best kunnen; regelmatig zie ik dit fantastische merk voorbij komen op Instagram of Facebook als het gaat om kinderbedjes. Stuk voor stuk prachtige ledikanten en peuterbedjes; mochten de twins straks niet meer in de ‘huisjes’ passen, dan weet ik zeker dat ik voor de peuterbedjes nog eens bij Petite Amelie zal gaan kijken. Maar wist je dat Petite Amelie nog veel in haar assortiment heeft dan alleen bedding? Ik laat het je graag zien.

Een functionele zitplek..

Een jaar terug wilde ik voor de twins een zitplekje maken. Super leuk, met een zelfgemaakt tafeltje en stoeltjes van Flux. Helaas, want ondanks dat ik deze stoeltjes te gek vond (vind), passen ze nauwelijks onder het tafeltje, en merk ik dat de twins het nauwelijks gebruiken. Op zoek naar een nieuw tafeltje werd ik verliefd op het setje van Petite Amelie, want naast bedding heeft dit prachtige merk ook prachtige tafelsetjes speciaal gemaakt voor de allerkleinsten, met te schattige bunny oortjes (instant crush!), maar ook met egel- of drakenzitjes. Daarnaast heb je de konijnenoren ook in het grijs, dus voor ieder wat wils.

Robuust en betrouwbaar

De stoeltjes en het tafeltje zijn van massief hout, waardoor ze stevig en betrouwbaar aanvoelen. De verf die is gebruikt voldoet aan de Europese norm en is veilig voor kinderen. De setjes worden met de hand gemaakt en geverfd in een klein atelier in Europa op traditionele wijze; het is dan ook telkens in kleine oplage beschikbaar en de levertijd kan dan soms even duren (note; dit staat aangegeven bij het bestellen; naast dat je zelf de dag kan aangeven waarop je het pakket wilt ontvangen, zijn de kosten ook laag; voor €6,95 wordt het binnen Nederland verzonden, voor €8,95 naar België). Het is een groot do-it-yourself pakket, dat zelfs de minst handige persoon (me) in elkaar kan zetten.

Behind Petite Amelie

Het merkje Petite Amelie is geboren in Lyon, geïnspireerd op de brocante Franse stijl. Het ontstond doordat kleine Amélie op een brocante markt op het platteland een prachtig 19e eeuwse kinderwagen zag staan, en raakte hierdoor gefascineerd. De traditionele, ronde vormen en grote spaakwielen spraken haar aan, en vele jaren later werd deze kinderwagen de inspiratiebron voor de stijl die nu terug te zien is in Petite Amelie. Amelie ging met deze inspiratie aan de slag in het atelier van haar vader. . Na veel passen en meten was de productie van haar eerste zelf ontworpen wiegje een feit. Het model  ‘Petite Wagon’ was geboren. Vol met inspiratie ontwierp zij vervolgens een collectie prachtige wiegjes en accessoires met een uniek karakter, stuk voor stuk geïnspireerd op de Franse brocante stijl die zij kende uit haar vroege jeugd. Petite Amélie staat voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid en een origineel ontwerp, en -gelukkig- is dit prachtige interieurmerk nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Het assortiment

Naast kinderbedden en eetkamerzitjes kun je  de gehele kinderkamer laten inrichten met items van Petite Amelie. Zo zijn er ook kledingkasten, commodes, aankleedkussens, boxen, baby- en kinderdekens & lakens, wandplanken, speelgoed en te gekke items voor poppen, alles natuurlijk met de handgemaakt en de duidelijk herkenbare Petite Amelie stijl.

The twins & hun Petite Amelie setje

Vanaf het eerste moment waren de twins net zo’n fan van hun setje als ik. Ze willen het liefst de hele dag kleuren, met blokken spelen of gewoon samen zitten en kletsen (echt, deze fase; hi-la-risch). Ik ben blij te zien dat ze er graag op zitten en er veel gebruik van maken. Het setje is geschikt voor twee tot vierjarigen, gelukkig kunnen ze er nog verder in groeien.  Ik vind de stoeltjes volkomen veilig, ondanks dat beiden in een wipfase zitten. Ik vermoed dat dat komt doordat de stoeltjes en tafel zo robuust zijn, waardoor ze stevig op hun plaats blijven staan. Ik vermoed dat dit setje nog een goede tijd tegemoet gaat bij ons 🙂

Ken jij Petite Amelie al?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op