Lilliputiens

Wat een verzameling inmiddels! Hoe erg ik in het eerste jaar de boekjes verafschuwde (te meer omdat de twins absoluut niet voorzichtig ermee om gingen en ik toch wel redelijk gepikeerd was dat mijn lievelings Nijntje boek kapot was gegaan -eigen schuld-), hoe geweldig ik het de laatste tijd vind om de twins boekjes voor te lezen. Fantasie en het praten ontwikkelen zich in een rap tempo, waardoor ik het -nog- leuker vind om voor te lezen dan voorheen. En.. eerlijk is eerlijk; ik ben zelf ook weg van prentenboeken, just by it’s cover. Nou niet alleen dat, maar alleen al de prachtige buitenkant en de illustraties zijn het soms al waard om een boekje aan te schaffen.

Lezen én ervaren

Dat klinkt net zo oppervlakkig als het promoten van kinderkleding is. Niet dus. Want de boekjes van Lilliputiens hebben een bepaalde magie over zich, waardoor de twins (en ik) meer dan geboeid kunnen blijven en niet alleen door de boeken te lezen, maar ook te ervaren. Het zijn namelijk voelboeken, die -naast de taalontwikkeling stimuleren wat het effect is van voorleesboeken- ook sensomotorische ontwikkeling stimuleert. Bij ons avondritueel lezen mijn hubby of ik standaard een boekje voor de twins.

‘Naar bed’

Nu kunnen we ‘Naar Bed’ van Lilliputiens toevoegen; een boekje dat gaat over de ritueeltjes die je doet vóór je naar bed gaat, en helpen kids op een leuke manier zich klaar te maken voor het slapen gaan.  De twins en ik vinden ‘Naar bed’ ontzettend geschikt voor ons avondritueel, maar gezien de grote aandacht voor het boekje en de ‘nog een keer, mamma?’ op het eind, hebben we toch maar het boekje beneden in de kast gezet, zodat de twins zelf het boekje er zelf bij kunnen pakken om zelf in te bladeren. Gezien het boekje meer is dan alleen lezen, kunnen de twins zelf er ook in kijken, omdat het belevingsgericht is. Vooral een topper; het spiegeltje, en dan het liefst beiden tegelijk in kijken. En -halleluja- ze accepteren het zowaar van elkaar dat ze iets allebei tegelijk kunnen doen. Iets met een ‘van mij’ fase..

‘Betoverende Kronkels’

Bij ‘Betoverende Kronkels’ worden peuters meegenomen in een doolhofspel, waarbij opnieuw het sensomotorisch stadium wordt geprikkeld. Doordat kinderen de kronkels moeten volgen -die ieder een eigen structuur hebben- vinden ze door met hun vingertjes over de route te gaan de weg. Er wordt gebruik gemaakt van sprookjes, waarvan ik merk dat het ze nu nog niet zoveel zegt, maar de route afleggen met de vingertjes is al een feest op zich. Ik denk dat de twins de komende jaren blij zijn met dit boekje, gezien je zowel eruit kunt voorlezen, de fantasie kunt prikkelen en het sensomotorisch kunt stimuleren. Een leuk detail; één bladzijde kan je je kids laten uitvoeren als het licht uitstaat. Spanning gegarandeerd!

Dubbel succes

Hier zijn de Lilliputiens boekjes een groot succes. Ik denk dat je deze boekjes onder veel meer kunt scharen dan alleen voorlees- of prentenboekjes, juist door het belevingsaspect. Ik denk zeker dat we de komende jaren er plezier van zullen hebben, mits die twee niet stiekem toch de spiegel voor zichzelf willen.. ( bijkomend voordeel; de boekjes zijn van stevig karton, en wij -ervaringsdeskundigen-  weten dat deze boekjes veel kunnen hebben!

Wist je trouwens dat Lilliputiens veel meer is dan alleen voorleesboeken? Van babykleding tot speelgoed en wat voelboekjes tot trolleys. Check het op Lilliputiens.

Ook zo’n voorleesboekenfan?

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SonjaFrankLori Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lori
Gast

Je wordt er ook creatief van. Gewoon. Erop staan 😀 I love dit speelgoedmerkje trouwens! Ook veel gave puzzels

Frank
Gast

Wat een leuke foto’s! Wij zijn zelf voorleesfan, maar onze kleine boef is nog te jong om het te begrijpen. Het zijn nu vooral simpele boekjes met grote plaatjes.