Myomy via Duifhuizen

D’r zijn van die tassen die op je all-time favorite staan. Een ‘Paper bag’ -ofwel een tas die doet denken aan de papieren zakjes die je krijgt als je groenten koopt op de markt, maar dan prachtig stevig leer- stond er hier. Ik had er een jaar terug bijna nog een tijdschriften abonnement voor afgesloten, je weet wel; dat je een cadeau krijgt bij het abonnement, waar je vervolgens nauwelijks tijd voor hebt om te lezen. Braaf niet gedaan dus, want ik ken mezelf; ik geef mezelf geen tijd om te lezen, zelfs niet met mijn kapotte knie. Maar ja, toen deze editie van de Myomy bag voorbij zag komen, wist ik zeker; die moet ik hebben!

Duifhuizen en Myomy

Duifhuizen heeft een prachtige collectie van de Myomy in haar assortiment. En -oh my- de kleuren die zijn toegevoegd aan de al prachtige collectie zijn to die for. Olive green maakt het helemaal af, en is ook nog eens dé it kleur van dit seizoen. Stoer, maar toch ook op warmere dagen prima te combineren met een short en een simpele top. Deze tas kan gewoon altijd. En ik draag hem nu dus ook, al-tijd. Omdat ie een fijn lang snoer erbij heeft, kan ik hem nu makkelijk cross-body dragen, of wel schuin over de schouder, waarbij ik dus mijn handen vrij heb voor krukken, weglopende kinderen, ik noem maar iets.

Nog meer details

Ik heb dus gekozen voor de prachtige shopper variant in cross body, omdat  ik een lang hengsel zelf erg fijn en praktisch vind. Je kunt hem tegelijkertijd ook aan de korte hengsels pakken, dus kiezen wat je prettiger dragen vind. Het leer is -zoals ik eerder al noemde- enorm stevig; de kwaliteit straalt ervan af. De schouderband is verstelbaar, dus hij kan hoog onder je arm gedragen worden, of langs je heupen.  Je spullen berg je veilig op in het ruime hoofdvak met afsluitende rits (fijn voor als je in de stad loopt of lekkende flesjes van je kinderen in je tas hebt zitten 😉 . Voor kleine items is er een apart ritsvakje in de tas, zodat ik niet oneindig op zoek ben naar mijn telefoon, sleutels, portemonnee. Hooguit dat ik er nu aan moet denken in een groot paniekmoment dat de telefoon niet meer in het oneindig diepe vak zit (hoera, ruimte voor mijn nakijkwerk, laptop, etc!), maar in het kleinere vakje waar ze dus stukken makkelijker te vinden zijn, mocht je er aan denken..

Fair Trade

Zoals je weet hecht ik veel waarde aan fair trade producten. De Myomy tassen worden met de hand gemaakt in India door lokale ambachtslieden, waar op toegezien wordt dan de tassen op mens en diervriendelijke wijze worden geproduceerd. Daarnaast wordt er door Myomy aandacht besteed aan het bieden van goede gezondheidszorg en educatie niet alleen voor de werknemers, maar ook diens familie. De productie is in Mongolië gestart onder de strenge kwaliteitseisen van het ADUU MAL project (ADUU MAL is een collectief van Nederlandse bedrijven uit de leersector die met elkaar streven naar volledig duurzaam leer).

Het leer is van hoge kwaliteit en afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad bij boerenfamilies in India en Mongolië. Gedurende het looiproces maakt MYOMY zo min mogelijk gebruik van zware metalen en chemicaliën, zodat de kwaliteit van het drinkwater behouden blijft. Doordat het leer in de drum haar kleur krijgt en de huid van ieder dier anders is, weet je dat je een unieke tas in handen krijgt, die er- vind ik- door de natuurlijke slijtage ook mettertijd alleen maar mooier uit gaat zien. Fair trade en fashionable; de perfecte combinatie als je het mij vraagt!

Duifhuizen heeft het in huis!

Duifhuizen heeft een grote collectie Myohmy, met de iconische tas natuurlijk in meerdere kleurvarianten, deze prachtige cross body variant, een rugtas in de vorm van de Paper Bag, maar ook portemonnees, clutches, laptoptassen en gave saddle bags. Check hier de volledige collectie. Duifhuizen; you made my day(s), deze tas gaat niet meer af! En mocht je nu niet zo’n fan zijn van deze tas (hoe dan?); Duifhuizen heeft voor iedere stijl wel wat in huis. Kijk bijvoorbeeld bij hun collectie schooltassen voor je hippe kids, een prachtige laptoptas voor je man of… nog meer tassen voor jezelf (denk aan Calvin Klein, Enrico Benetti, Fab, Samsonite, Herschel, en…. noem het maar op!)

Wat vind jij van de Paper Bag?

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SonjaLieke van Veen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lieke van Veen
Gast

Super mooie tas. Ik zou ‘m denk ik alleen in een andere kleur kopen.