A Little Different

Ik houd ervan; het net even anders dan gebruikelijke. Vooral in kinderkleding houd ik ervan als het ‘net een beetje anders is’. Hoewel ik ook zeker kan genieten van items uit mainstream kinderkledinglijnen, merk ik dat ik er tegelijkertijd niet altijd alles kan vinden om de kledingkast van de kleding nou net dat beetje extra te geven. En eerlijk? Ik vind het heerlijk als de kids complimenten krijgen over hun unieke kleding en stijl, dat doet me altijd glunderen. Haha vanity hè, maar ik word er gewoon blij van als ze er goed bij lopen, en wellicht is dat niet zoals de meeste kids, en juist dát trekt mij aan het mix & matchen.

Een klein beetje anders en heel fashionable

Little Different begrijpt dat maar al te goed; deze webshop wil kids een unieke uitstraling geven. Trendy outfits, gemaakt van comfortabele materialen. Dát is Little Different. Met merken die je niet overal kunt kopen, zoals Mainio, No Colours, Phil + Phae en Petit by Sofie Schnoor.  Het assortiment is op dit moment gericht op kinderen van 0 tot 6 jaar, maar in de toekomst zal het assortiment uitbreiden met nieuwe merken en grotere maten. Daarnaast zit de kracht in de fairtrade; er wordt gekozen voor duurzame merken waarvan de productie op een eerlijke manier tot stand komt. Double like!

Behind Little Different

De eigenaar van Little Different is Rosan Sierhuis. Little Different is ontstaan toen zij zwanger was van dochter Mckenzie, maar in de zoektocht naar leuke kinderkleding niet kon slagen. Het aanbod viel tegen; voor meisjes is het vaak vooral erg lief, veel roze en felle prints en kleuren. Dat kan anders (beter!) dacht ze. Hoera, een medestander; anders is goed! Tijdens een kinderkledingbeurs in Parijs ging Rosan op zoek naar mooie en unieke merken van goede kwaliteit en een moderne uitstraling met een aparte twist; daar ontstond Little Different!

Inmiddels is de branche een herkenbare plek voor haar, en weet ze precies wat ze wil als het gaat om aanbod van Little Different. Aansprekende merken, waarvan sommige flink groot aan het worden zijn, maar juist ook de kleine, onontdekte pareltjes met een waanzinnige, unieke collectie heeft ze toegevoegd. Mainio is daar één van.

Mainio

Voor de twins koos ik voor producten van Mainio. Het merk Mainio is geboren uit een wens om laid-back en moderne kinderkleding te maken die zowel kinderen als hun ouders leuk vinden. De basic kleuren met de bijzondere prints maken de look uniek en typisch Mainio; ook weer net dat beetje anders. Mainio kleding is GOTS gecertificeerd; dus allemaal organic cotton, en dat voel je; suhuper zacht! Naast de aandacht voor een duurzaam en kwalitatief product, zorgt Mainio ook voor goede arbeidsomstandigheden (het productieproces bevindt zich in India). 2% van de opbrengsten van Mainio wordt geïnvesteerd in de gemeenschap in India.

In details

C. draagt de Frames dress van Mainio; een geweldige a-lijn jurk met een fantastische ‘frame’ print. In onze favoriete kleuren; zwart wit. C. vindt hem fantastisch (and so do I!). Ze draagt rondjes zodat hij nog wijder gaat staan; heel erg cute! De achterkant van het jurkje is langer, waardoor hij een unieke look heeft die je niet veel ziet in kinderkleding. Het is een zomerjurkje, maar gezien de stof van hoge kwaliteit is, kan het ook prima met een legging of maillot worden gedragen (met heel dunne zomerkleding vind ik een dikkere legging of maillot een beetje misstaan, maar dat is mijn persoonlijke smaak). Het jurkje wordt gedragen in maat 86/92 (draagt normaal 92) en valt voor mijn slankie nog ruim. Heb je een dochter die normaal tot steviger postuur heeft, zou ik een true-to-size maat kiezen. J. draagt het Motion yellow t-shirt van Mainio; een supertof geel shirtje met een te gekke print. J. is enorm blauw-geel fanaat; als hij kan kleuren kan kiezen, kiest hij altijd deze kleuren; met dit shirtje zitten we dus helemaal goed! Zoals ik al aangaf is het shirtje van 100% organic cotton, en dat voel je; het shirtje is super zacht, ik zou het zelf willen aantrekken als het zou passen. Het shirtje is dan wel bright yellow, het laat zich makkelijk combineren. Ik combineerde het met een Mini Rodini baseball jacket en een Mingo dot harem, maar ook ik kan me eigenlijk weinig kleuren bedenken waarmee je het niet kunt combineren. Dat geldt voor het jurkje idem; het is basic en daardoor prima te combineren, vandaag is dat met een legging van Iglo + Indi. Wees  niet bang om print met prints te combineren; het geeft een fijn speels effect, en net dat beetje anders. We love (a) Little Different!

 

       

Houd jij ook ervan om je kids ‘a little different’ te kleden?

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] jaar geleden schreef ik al een blog over deze te gekke webshop, toen over het merk Mainio. Zo heerlijk om mijn duo terug te zien, wat […]