Puur & schoon met Seepje + Winactie

Zoals jullie inmiddels wel weten, houd ik van pure producten. Liefst zonder te veel rommel erin, en puur omdat wij – allemaal, helaas- gezegend zijn met een enorm gevoelige huid. Voor mezelf  heb ik eigenlijk te weinig producten die vrij zijn van hardnekkige schoonmaakingrediënten zoals sulfaten, parabenen en siliconen (enkel mijn haren, gezien die niet mooi krullen als ik deze ingrediënten in mijn verzorgingsproducten gebruik). Zo anders is het voor de twins; het liefst alles hypo-allergeen, pure (bio-)katoenen materialen, zelfs tot aan het ondergoed (weliswaar Zeeman, maar ook in budget heb je biokatoen!).

Puur schoon & lekker ruiken; het kan!

Dat je ook kunt wassen met schone middelen, daar heb ik nooit zo bij stil gestaan. Toen ik er achter kwam hoeveel rommel er nog zat in een bekend product dat suggereert ‘neutraal’ en schoon te wassen, was ik om; dit wil ik niet! Wel mis ik vaak de heerlijke geur van wasverzachter, die we al sinds de tweeling er is niet meer gebruiken. Gelukkig kan het beiden; en een heerlijke geur, en wassen met pure middelen: meet Seepje!

Seepje

Seepje bestaat uit verschillende reinigingsproducten die gemaakt worden van superschillen uit Nepal. De schillen van de Sapindus mukorossi vrucht bevatten een natuurlijke vorm van zeep. Daar zit saponine in, die vrijkomt wanneer de schillen met water in aanraking komen. Melvin en Jasper -de oprichters van Seepje-  zagen op televisie hoe mensen in Nepal natuurlijk zeep maakten van die vruchtenschillen, en kwamen in contact met Hari -een Nepalese schillenboer- en besloten hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen om een eerste lading schillen richting Nederland te verschepen. Ze zagen een kans om hier mensen blij te maken met een schoon product, en tegelijkertijd de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren. Puur & schoon; that’s the way we like it!

Naast vloerbaar wasmiddel in ‘bont’ en ‘wit’ heb je ook allesreiniger, volledige pakketten met reiniger en wasmiddel, maar ook de originele schillen die je kunt gebruiken als wasmiddel. Allemaal zijn ze voorzien van een heerlijke (werkelijk; ik ben verslaafd, net als dat ik bij m’n neus altijd graag boven de verse koffiebonen hang, doe ik hier graag even de fles open om even te ruiken. Hé, ieder z’n eigenaardigheid, hè).

Schone binnen & buitenkant

De verpakking van de Seepfles is gemaakt van gerecyclede Engelse plastic flessen. Niet alleen de ingrediënten zijn puur en vanuit een eerlijk productieproces; zo ook de verpakking. Hoe meer mensen Seepje gaan gebruiken, hoe meer er betekent kan worden voor de mens en het milieu. Naast het actief zorgen voor betere werk- en leefomstandigheden in Nepal, zorgt de sociale werkplaats er hier in Nederland voor dat het productieproces volledig uitgevoerd wordt; de schillen worden verpakt en verzorgen de kleine distributie. Dit is nu zo’n initatief waar iedereen vrolijk van wordt, toch!

Winactie

Nieuwsgierig geworden? Dat snap ik! Want deze heerlijk ruikende wasmiddelen moet je eens geprobeerd hebben. Wij gebruiken Seepje nu dagelijks, en het fijne van deze producten vind ik dat je ze blijft ruiken. Wat een fijne geur! En voor een van jullie gelukkigen kan Seepje nu ook getest worden; ik mag namelijk een Seepje wasmiddel weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken op een Seepje wasmiddel? Simpel:

  1. Reageer onder deze blog met dat je mee wilt doen.
  2. Liken van Seepje en twINSTYLEblog op Facebook is optioneel, geen vereiste.
  3. Extra winkans? Ga nog mijn Instagram om meer kans te maken!

De winactie loopt van zondag 21 mei tot zondag 28 mei. Op maandag 29 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. De winactie is alleen voor Nederland en België. Succes!

Ps: leuk weetje; ook de Wereldse wasmand is van Seepje, en is gemaakt van oude steward(ess)-kostuums en heeft dus letterlijk de héle Wereld gezien… Hij is geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij I-did in Utrecht; weer zo’n geweldig initiatief. Seepje; wij zijn fan!

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Linda Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Linda
Gast
Linda

Ahh net een dag te laat!!!