Filemon kid

Scandi-kleding. Je kan de twins erin uittekenen. Ik blijf er weg van; het is de combinatie van simpel met het speelse, en de prints ja; die zorgen ervoor dat er grotendeels (Nederlandse en) Scandinavische merken in de twins kledingkast hangen. Filemon Kid is een Zweeds kinderkleding merk, die ik voor het eerst voorbij zag komen bij mijn eerste editie van De Kleine Fabriek (Vandaag overigens ook geweest; over een paar dagen meer..). Ik was meteen verliefd op het merk! De stoffen zijn namelijk super zacht en dik, en de dierenprints worden de twee mini’s ook helemaal happy van.

Wie?

Filemon Kids’ motto is impuls, plezier en simpel design met een paar onverwachte extra’s. Het idee achter Filemon Kid is dat kleur en speelsheid van een kind gemixt wordt met diens kleding. Het belang van het gebruik van natuurlijke, organic materialen staat hoog in het vaandel bij Filemon Kid, evenals het gebruik van inkt op waterbasis (en nee dat verdwijnt niet als je het wast ;-)). Het draagt om de kracht van mooi design met een duurzame lijn die als rode draad door de collectie van Filemon Kid loopt, en dat vind ik enorm belangrijk in kinderkleding! De combinatie van de gave dierenprints met het verantwoord produceren en gebruik van natuurlijke materialen maakt Filemon Kid uniek, de dierenprint designs vind ik sowieso een stijl die je typisch bij dit merk terug vind, en niet snel te vergelijken is met andere merken. Filemon Kid is uniek in zijn stijl en I know you’ll gonna love it!

The twins in Filemon Kid

De twins dragen items uit de huidige SS 17 collectie. Deze collectie is uitgebreid met een paar te gekke monochrome pootafdrukken, die je terug vindt op jurkjes (zoals die van C.), maar ook in gave leggings en sweaters. Het zwart-wit wordt gemixt met (een hoop) kleur, dat van de kleding af spat. Mijn favoriet is de Alpacaprint, waar we zowel een legging als sweater voor hebben. Tipje; koop van de sweater een maat groter, maar niet van de legging! Ik vind de legging van de Alpaca best ruim vallen, terwijl de sweater true to size tot smal valt. Neem dus een maatje groter! De Alpaca zie je zowel in enkele print als volledig beprint zoals de sweater van kleine J. Ik vind hem te gek, vooral door die lichte kleuren is hij erg draagbaar voor zowel nu als in najaar. Super, super zacht ook! Daarbij draagt J een legging met koala’s op de knieën. Lekker stoer en toch kinderlijk, ik vind het voor zowel jongens als meiden super draagbaar en makkelijk te combineren. Naast deze prints zie je natuurlijk ook veel wasberen; dé print die Filemon Kid zo onderscheidend maakt. Ook vossen, tapirs, mopshonden en te gekke jasjes en sweaters waarin de dierenkoppen gecombineerd worden, maken de collectie een makkelijke mix & match. De kledij is vanaf baby tot 128-134, dus mix en matchen met oudere broers en zussen gaat je zeker lukken met deze te gekke collectie.

De collectie is dan wel spring/ summer, maar eigenlijk kunnen  ze door het gehele jaar gedragen worden, en met hun unieke prints en het belang hechten aan duurzaamheid, maakt dat Filemon Kid gezien mag worden. Ik ben fan!

English version:

Scandi-clothing. Almost the whole twins wardrobe is added with (Dutch and) Scandanavian brands. Why? I love the simplicity and at the same time it’s perfect playfulness and printed clothing! Filemon Kid is a Swedish kidsclothing brand which caught my eye the first time I was at De Kleine Fabriek, but also an Instagram I saw the brand in my feed and I was swept away! I love the extremely soft fabrics and it’s perfect animal prints, just like the twins.

Who?

Filemon Kids’ motto is impulsivity, joy, playfulness and simple design with unexpected touches. The idea is that the playful and colorful design will match the play-friendly garments. Organic and natural materials and water-soluble ink based printing is essential; this brand is all about sustainability and that’s so important to me! The care of the enviroment, for children and for originality makes Filemon Kid unique.

The founder of Filemon Kid is Sara Cambladh, originally a shoe designer. After her second child the combination of work, traveling and a home was too much for her, so she wanted to do something which made her come closer to home. Her interest in children’s clothing grew, she began to draw designs and printed them on shirts. Luckily she has two little models, which could (were forced to) wear her designs. Oh lucky them 😉 Soon she could combine business with pleasure; Filemon Kid was born!

The twins in Filemon Kid

The twins are wearing items from the spring/summer collection. But hey, if you’d ask me; these items can be worn through the year. The super soft materials in combination with summer tanktops and cardigans, all clothintg can be just in the right way mix and matched so you can wear it whenever you like! Little J has the gorgeous Alpaca sweater in bright pastels, definitely my favorite print for this season! The alpaca is also in leggings, I love how it perfectly mathes with his sister. The sweater has not a big fitter, so when doubting choose one size up! With the leggings I suggest you can buy it true to size, alhough little C can were it next season for sure as it is a bit wide around the waist. Luckily her pretty Paw dress doesn’t show that, and matches the Alpaca legging perfectly. A big thing for monochrome lovers too! Next to this cute dress you can also match it with a black and white paw sweaters, which I adore as well. Little J’s leggings is also unisex, and has two Koala heads in the knees. Playful yet super fashionable because of the gorgeous print! The monochromes with the colorful items are easy to combine, when you have twins or a bigger brother or sister, because the sizing is up untill size 128-134, so you all can do twinning together 😉

Filemon Kid can be worn thoughout the whole year, and demands that more than deserved spotlight. I can’t wait to show you the pics from the twins in them. Take a look and fall in love as well.

You can buy Filemon Kid at Dutch retailers Axclusif , Orange Mayonaise and Rockin’ Green.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op