Market by Kleine Fabriek

Mijn derde uitnodiging voor de Kleine Fabriek kwam binnen, en hiep hoi; wat kan ik me daar toch op verheugen. Het is alsof je in een snoepwinkel belandt, al dat moois! Kleding, accessoires, schoenen en interieurgoodies. Maar ook speelgoed, heerlijke hapjes en een fijne sfeer. Ja, ik kom er graag, haha.

Dit jaar had ik afgesproken met Charlotte van LovelyCharlotte; deze chick had ik al een paar keer eerder ontmoet tijdens een Mamma bloggers meeting en is onwijs gezellig! Samen afgesproken en een kwartier na afspraak kwam ik dan eindelijk aan. Ach, ondanks het uur rijden (fileleed) kwam ik dan eindelijk aan; hoera. Let’s go!

Na eerst een toiletbezoek (vrouwen) besloten we om de buitenste ring te lopen en eerst langs wat ‘bekenden’ te gaan. Ik ga altijd graag naar merken waar ik eerder een samenwerking mee heb gehad, voor een korte evaluatie en om te kijken naar hun nieuwe collecties. Elke keer weer bewonder ik hoe groot het is, en hoeveel stands er zijn. Er is zóveel moois, dat het me elk jaar lukt om met moeite de helft te zien. Als het al de helft is.

De collecties die geshowd worden zijn over het algemeen voor volgend seizoen (niet komend dus), namelijk ss18, die in januari/februari pas in de winkels verschijnen. Zie je iets leuks hiertussen, dan zul je helaas nog even moeten wachten! Deze collecties zijn voornamelijk gericht op de kopers, die al hun items voor volgend seizoen ruim op tijd inkopen.  Mijn algemene indruk voor de trends van volgend seizoen? Metallics, floral, veel prints (weer) en vooral een hoop twinning!  Ook zie je de denim trend veel, in allerlei vormen; clean, destroyed, in jogger stijl of juist klassiek. Volwassenen en mini’s mogen hetzelfde dragen, en daar word ik heel blij van! Ook blijft het simplistische scandi-stijltje, en tegelijkertijd zie je ook veel kleur en drukke prints. Voor ieder wat wils dus!

Naturino

We startten bij Naturino, waar het gros van de twins schoenen vandaan komen. Ik ben weg van de Falcotto lijn (de jongste lijn van Naturino, voor baby’s en kinderen tot maat 26). Gezien de twins toch ook richting de 26 gaan, zit ik ook al goed op te letten op de Naturino lijn, want deze lijn is ook voor oudere kids. De veterschoenen van Falcotto bevallen me enorm; ze zijn stevig maar hebben wel een flexibele zool,  en de prints zijn helemaal van nu; love! Ook voor ss18 zijn de prints weer te gek; van fietsen tot tipi’s, maar ook de papieren vliegtuigen, sporty schoentjes die wat weg hebben van Stan Smiths, en de trend die we al nu al even zien: metallics. Vooral de kleuren goud en zilver voeren de boventoon. Ik vind het te gek dat ze ook de trends voor volwassenen meenemen in de mini’s, hoewel het wel speelser is en dus wel ‘kinds’ blijft. 

Tinono

Ook kwam ik wat merkjes tegen die ik nog niet kennen. Tinono is een prachtig merkje uit Israël, opgericht door een moeder en dochter uit Tel Aviv. ‘Tinono’ betekent ‘iets kleins’, wat bedacht is door de driejarige dochter. Drie generaties al bezig met het opzetten van een bedrijfje; hoe leuk! Niet alleen het verhaal achter het ontstaan van Tinono is leuk; de collectie is ook prachtig! Heel erg in scandi-stijl. Simpele kleuren en prints, maar wel met een bijzondere tekening erop; iedere print is namelijk door een artiest ontworpen, en stralen warmte en nostalgie uit. In combinatie met de lossere shape van de kleding, de superzachte materialen waarmee is gewerkt en de combinatie van pastel met donkere kleuren, maakt de collectie uniek en hopelijk gauw te koop in Nederland! Ik ben fan!

Zebra

Zebra  heeft al jaren te gekke kindertassen en accessoires (en niet te vergeten; de volwassen collecties zijn net zo te gek! Voor komend seizoen (juist ja; deze collectie ligt gelukkig al gauw in de winkel!) is ook weer een prachtige collectie voor naar school gaande kinderen (of peuters die ook heel blij worden van een tas, zoals de mijne). De meiden collectie heeft veel prints van zwanen, stippen, een hoop zwart wit en pastels, met mooie details zoals strikken, metallics en een knipoog detail die  ik fantastisch vind. Voor boys zijn er stoere dinosaurussen, een krokodillenprint (love!) en stoere robots. De collectie is voor dit back to school seizoen, en kan je dus komende maand in de winkels verwachten. Ik kan niet wachten 😉

UV Fashions

UV zwemkleding zie je (gelukkig) steeds meer, omdat we steeds meer te weten komen over de schade die de zon toebrengt. Ik dacht altijd ‘goed’ te zitten met een t-shirtje over het blanke huidje van mijn sneeuwwitje, maar guess what; hartstikke fout! Hierdoor smeer je vaak niet onder deze shirts en verbrandt kindje alsnog. Beter is het om UV kledij aan te doen. En gelukkig hebben ze dat bij UV Fashions begrepen. De zwemkleding en accessoires zijn UV 50+, en zijn niet alleen goede beschermers tegen UV stralen, maar ook nog eens lekker hip.

Hummel

Yes. Yes yes yes. Hummel bezorgt me al een paar seizoenen kippenvel met hun prachtige retrolijn schoenen, maar helaas; de twins hebben nog te kleine voetjes voor deze gave sneakers. En guess what; voor het volgend seizoen komt er een geheel nieuwe lijn die ook voor kleinere kids gedragen kan worden. Hoera! Hummel gaat mee in de twinning trend, en krijgt een twinning lijn waarbij jij en je kindje dezelfde schoenen kunnen gaan dragen. Zo leuk! Naast deze lijn heeft Hummel nog veel meer; kleding, een schoenencollectie met sneakers waar mijn hart sneller van gaat kloppen, en dus die geweldige retro lijn. Ik kan niet wachten!

MarMar Copenhagen

MarMar viert haar tien jarig bestaan komend jaar, en wow.. dat is terug te zien in de feestelijke collectie die er is gemaakt. Waar we afgelopen seizoen al helemaal in de ban waren van de prachtige materialen, de tutu’s en heerlijke stoffen, komt er in de ss18 lijn nog een feestelijk randje omheen. Denk aan tutu’s met bronzen glitters, de tijgerprint met een glansje er doorheen en vooral heel erg chique. Geweldig voor een verjaardagsfeestje, maar als je het mij vraagt ook prima voor alledag, om de dag net wat specialer te maken. Mijn zinnen heb ik gezet om het prachtige tutu rokje met bronzen details. Hier een sneek preview dus ssttt..

Luckyno7

Hooray for monochrome! Monochrome is here to stay. En hoe; Lucky weet er elk seizoen weer net een bijzondere twist aan te geven, en naast dat ik het ontzettend leuk vond om ‘bekende’ koppies te zijn shinen in hun te gekke nieuwe collectie voor het najaar, werd ik ook heel blij van de nieuwe stoffen die lucky heeft toegevoegd aan hun lijn; denim! De geweldige denim onesie is één van mijn favorieten, maar de all-time favorite panda print is ook gewoon weer terug te vinden komend seizoen. Ik ben (blijf) fan!

Ooh Noo

Ooh Noo heeft me ook een sneak preview gegeven; naast hun prachtige interieuritems hebben ze iets nieuws toegevoegd; een bed! Wow, duidelijk weer het prachtige, simplistische design van Ooh Noo wat verwerkt is in het bed. Als het aan mij lag, pakte ik de hele stand in om mee te nemen naar huis. He-le-maal mijn smaak. Simplistisch, clean, strakke lijnen en heel erg scandi. En dat bedje… WOW!!

En? Ook zo blij met wat je hebt gezien? Wat is jouw favoriet?

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sarah Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sarah
Gast

Wauw! Zoveel moois! Dat bedje is inderdaad erg knap, de badpakken van Tinono zijn ook tof, ik kan niet kiezen. 😫