Hygge Concept

Concept stores. I love them. Helaas kent Zoetermeer het fenomeen nauwelijks (niet, zeg maar), maar in de grote(re) steden vind je ze gelukkig wel. Prachtige boutiques waarin de beleving centraal staat. In concept stores vind je shopartikelen maar vaak meerdere behoeften om onze leeftstijl te upgraden. Bijvoorbeeld met eten/drinken, maar ook living en beauty komt aan bod. Het moet een bepaald prettig gevoel geven, en dat is precies waar ‘Hygge’ voor staat.

“Hygge (pronounced HU-GAH) is a beautiful Danish word that you can actually not translate in just one word. “Hygge” or “cozying around”, is a concept the Danes prize very highly. “Hygge” is a feeling as well as an action and a way of being and it is an integral part of everyday life in Denmark. Their incredible focus on hygge is one of the main reasons the Danes are constantly voted as the happiest people in the world. They know it’s the little things that make the big difference in our true sense of wellbeing. It’s the celebration of life’s small shared moments, whether it be lighting candles in your home, dinner with friends, having a coffee in a beautiful mug or spending time with your kids.”

Omdat ik het zelf niet mooier kan verwoorden. Hygge moet dat fijne gevoel geven van plezier, van blijheid en tevredenheid. Onze Deense bovenburen hebben dit in hun aard zitten; ze genieten van de kleine dingen in het leven, van herinneringen, van mooie, gedeelde momenten die het leven net dan beetje jeu geven. Dat gevoel kunnen oproepen in een winkel, dát wil Hygge ook in haar winkel bewerkstelligen.

Scandinavian to the bone

Het Scandinavische gevoel wordt versterkt door nóg meer Scandinavië. Kidsfashion en interieurmerken, die kracht van eenvoud, van esthetiek, bijna arti te noemen. Katrien -de kracht achter Hygge Concept Store- is gefascineerd door Scandinavisch design en kon haar droom om een concept store hierin te openen verwezenlijken. De liefde voor Scandinavisch design wil ze overdragen aan haar klanten, en alle items die ze verkoopt, zou ze om die reden zo zelf kopen. De kracht van het verhaal achter een merk, de inzet van duurzame productie & fairtrade oekotex biokatoen, maken de items het meer van waard om dat fijne ‘hygge’ gevoel in huis te halen.

Niet alleen prachtige Scandinavische kinderkleding, ook eet- en drink producten, boeken en speelgoed, juwelen, het kinderinterieur, reisproducten en verzorgingsproducten; alles voor dat ‘hygge’ gevoel. Luxe uit eenvoud; dat typisch Scandivische! Met merken als Mini Rodini, Cam Cam Copenhagen, Cos I Said No, I Dig Denim, iglo + indi, Little Hedonist, Mar Mar Copenhagen, Miniwilla, Sebra; you’ll find it at Hygge!

Dat hygge gevoel..

Ik herken me enorm in het ‘hygge’ gevoel, het klinkt een beetje gek, maar dat krijg ik als in de kamer van de tweeling ben. Als ik kijk in hun kledingkast en al die prachtige kledij zie, voel, krijg ik dat fijne gevoel. Ik kan genieten van esthetiek, van mooi, dat verklaart de voorliefde voor (kinder-)kleding denk ik.  Ik vind het jammer dat Hygge niet in de buurt is, anders zou ik er zeker op bezoek gaan. Gelukkig kan je dat gevoel ook online naar huis klikken. In ons geval in Knast by Krutter. Deze zomer heb ik meerdere producten van dit prachtige Deense kidsdesignerbrand, en ze zijn een genot om naar te kijken, maar ook te voelen. De stoffen zijn zó zacht, en de prints.. nou.. check het maar voor jezelf. Zó cool. Voor C heb ik het ouderoze harlequin jurkje met gouden details in maat 2-3 jaar, wat true to size valt. Ik zou wel voor een groter maatje gaan, mocht je dochter niet zo petite zijn als die van mij. Ik vermoed eerder een maat 92 als 98, zeg maar. J draagt de Gorilla short en t-shirt in maat 3-4, en dat zit hem prima (als 98-104, wat J draagt). Ik vind dit zo’n geweldige print, en de kleur staat hem zó goed! Ik hoop dat je het zachte gevoel van de kledij ‘voelt’ in de foto’s die ik ervan heb gemaakt. Het is zó zacht! Love it!

Fijn detail; scoor deze en andere te gekke items in de Hygge sale met flinke korting!

Woon je -zoals ik- niet in buurt? Je kunt het Hygge gevoel ook naar huis klikken via Hyggeconcept.be, waar je boven de 75 euro ook nog eens gratis verzendkosten hebt. Dubbel fijn, en helemaal hygge.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op