EZPZ plates

Wow! Dat is wat ik dacht toen ik de nieuwe ‘Nordic Collection’ lijn van EZPZ zag.  Deze siliconen plates gebruik ik al sinds de dreumesen tijd, maar toen ik de nieuwe kleurenlijn zag wist ik dat er nieuwe zouden komen; prachtige pastel en grijstinten, heerlijk koele Scandi-kleuren die niet alleen super fijn zijn in gebruik, maar ook nog eens een lust zijn voor het oog. Ik heb de nieuwe bowl en plate getest en zal je informeren hoe me dat is bevallen.

Siliconfun

Toen de twins nog dreumesen waren, startten we met de Mini Mats. Die gaan overigens nog braaf ieder jaar mee op vakantie, omdat ze klein en praktisch zijn. De Happy Mats en de bowls hebben we nu in grijs en mintgroen, en worden al duidelijk gescheiden door de twins. J ‘moet’ grijs, en C ‘moet’ mintgroen. Waag het eens om dit om te draaien, mamma (want dan is het antwoord ‘Nee mamma verkeeeerd!’. Zucht, ik met mijn unisex-pogende opvoeding.

Drie jaar geleden werden de matten bedacht door Lindsay Laurain, de uitvindster. De siliconen  placemats zijn gemaakt uit frustraties rondom het tafelen met peuters, en tadaa: een placemat dat kids niet direct op de grond kunnen kwakken. De matten zijn al vanaf +4 maanden te gebruiken, dus ook al voor de eerste hapjes kunnen deze te gekke placemats worden gebruikt. De Happy Mats hebben drie onderdelen waarin je onderscheid kan maken in vlees, groenten en aardappels. Maar ook voor fruit en lunch gebruiken we de matten geregeld, hoewel ik hem -als er brood wordt gegeten- eerder laat liggen, omdat een ‘gewoon’  bord makkelijker snijdt. Is natuurlijk prima op te lossen door de boterhammen te snijden alvorens ze op de plate te leggen, dus ook voor lunch kan die prima mee. De Bowl gebruik ik meestal voor pasta’s, maar ook de poffertjes gingen er prima in, gebruiken we het om het fruit in te doen tijdens het fruitrondje ’s morgens en gaat het toetje er ’s avonds in.

Geen kaplaarzen meer nodig om de keuken te betreden na een maaltijd

Onze ervaring

Zeker met twee extra paar peuterhanden en geen extra paar ogen is het handig om mijn tots niet chronisch in de gaten te hoeven houden, je wilt niet weten hoeveel eten er al verspild is. Mijn man merkte altijd ironisch op, als hij na eten thuis kwam: “Zo, moet ik weer met kaplaarzen de keuken in”.

Nou, gelukkig hebben we dit inmiddels kunnen reduceren. Inmiddels heb ik de nieuwe Happy Mats en bowls een paar maanden in huis, en wat een vooruitgang! De stofzuiger moet er sowieso dagelijks nog doorheen, maar het gemiddeld aantal etensresten dat ONbewust op de vloer belandt is flink afgenomen. Het bewuste helaas nog niet ;-). Hoewel… de kracht van de matten zit hem niet alleen het praktische; doordat het gezichtje aantrekkelijk is voor kids, merk ik dat ze ook ‘graag’ van het bordje willen eten, vooral als ik het leuk decoreer. Lukt overigens niet als ik van de mond spruitjes maak, zelfs niet als ik ze puntig afsnijdt als draculatanden. Helaas, je kunt niet alles hebben..

En fijn voor alle niet-zulke-huisvrouwen; ze zijn zó schoon met alleen een natte doek en soep, maar…  kunnen ook in de vaatwasser, oven en magnetron. Mag ik driemaal hoera?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op