In de stijl van… Annelies!

Jee! Ik heb een nieuwe rubriek. In de stijl van… Een rubriek waarin ik hippe en inspirerende mamma’s (en pappa’s, ik discrimineer niet. Ken jij een pappa die gek is op kinderkleding, let me know!) ondervraag over hun kinderkledingliefde. Dit is de eerste keer, en ik wilde daar iemand voor vragen die ik zelf graag volg op Instagram. Niet alleen door haar waanzinnige smaak van haar woonboot, maar ook door de kleding die ze haar zoontje Scott laat dragen. Met de komst van beeb (♀) zal ik alleen nog meer nieuwsgieriger worden naar haar smaak voor ook haar dochter. Annelies van Dirksdotter (@dirksdotter op Instagram) trapt de eerste ‘In de stijl van’ af. lees mee!

Hoe zou je de stijl omschrijven die je kid(s) in de kast heeft/hebben?

Best wel een beetje hip, maar ook weer niet te hip en kleurrijk. Zowel fellere kleuren als pasteltinten zie je terug in Scott’s kledingkastje. Ik ben er niet bang voor om hem zachtroze of mintgroen aan te trekken. Vind ik hem echt super staan.

Ben je er tevreden mee?

Zeker. Ik heb ondertussen wel geleerd niet als een kip zonder kop te kopen. Dat had ik bij zijn eerste garderobes wel een beetje. Had ik allemaal enorm leuke items gekocht, broekjes, shirtjes etc. Maar echt leuke combi’s kon ik er niet mee maken. Daar let ik nu veel beter op.

 Waar koop je je kinderkleding?
Ik ben echt een enorme online shopper. De pakketdiensten zijn mijn trouwe vrienden. Ik koop zowel bij ketens als bij kleinere merken en winkels.
 
 Wat zijn je favoriete kinderkledingmerken van budget- en van merkkleding?
Mijn budget favorieten: Zeeman, Zara (ook al vind ik de discussie over duurzaamheid en arbeidsomstandigheden die er achter schuil gaan wel een lastige, toch shop ik er altijd wel meerdere items). Verder ben ik echt fan van het scandinavische Lindex. Maten vallen lekker ruim, ideaal voor die reus van ons. Bij H&M en C&A koop ik amper: dat gaat voor mijn smaak te snel richting doorsnee en Spiderman/Disney figuurdingen. Van de bekendere merken bekijk ik
 bekijk elk seizoen in ieder geval de collecties van Mini Rodini, Mingo, tinycottons en Bobo Choses. En andere merken die ik via leuke shops op Instagram voorbij zie komen. Maar ik ben niet iemand die heel erg op de hoogte is van alle merken. Ik koop afhankelijk van wat ik voorbij zie komen, een aantal duurdere items. Liever dan items van dure merken koop ik items van kleinere (duurzame) merken zoals Maed for Mini, Mots Amsterdam, Iek en Jet en Ammehoelakids. 

Koop je bewust , zeg maar eco, duurzame kleding?
Ja en nee. Ik koop bij ketens die niet altijd als even duurzaam bekend zijn. Bij die ketens probeer ik dan wel het meeste uit de organic/bio cotton lijn te kopen. De duurdere/kleinere merken waar ik koop: daar ga ik vanuit of weet ik zeker van dat er geen sprake is van vervuiling of uitbuiting.
 
Ben je een koopjesjager of koop je liever bij de start van het seizoen?
Ik koop altijd bij de start van het seizoen. 
 
Hoeveel geef je maandelijks uit aan kinderkleding?
Dat verschilt enorm. Ik vermoed dat het schommelt tussen 50-100 per maand. 
 
Welke items staan op je wishlist?
Die heb ik eigenlijk niet. Daarvoor ben ik net te weinig bezig met kinderkleding denk ik. 
 
Krijg je wel eens reacties op je kinderkledingstijl?
Ja regelmatig. Ik ben actief op instagram (@dirksdotter) en daar komt Scott natuurlijk regelmatig voorbij. Op die post en op de stories krijg ik altijd veel vragen over zijn outfitjes. Ook op mijn eigen blog post ik een aantal keer per jaar een blog over zijn outfits. En nu ook over de outfits van die van de beeb op komst!
 
Heb je wel eens een mega dure aankoop gedaan/ aankoop waar je spijt van hebt/ niet verteld hebt aan je lief?
Ja. Vorig jaar had ik een hele toffe grid trui van tinycottons gekocht. Ik volgde de wasinstructies nog strikter op dat op het etiket stond (ik deed het met een handwasje waarin de trui het enige item was) maar de kleuren waren helemaal door elkaar gelopen. Dat verwacht je niet van een trui van 68 euro…..!!
 
Waar haal je je inspiratie vandaan? (en als je voorbeelden hebt, zoals bekende instagrammers of bloggers, ik hoor het graag!)
Ik heb een aantal webshops die ik regelmatig in de gaten houd via Instagram, zoals Petozzi, Pluk and Paloma en Little Legends om te zien wat er allemaal nieuw is en wat bij ons past. 
 
Heeft je kindje een eigen kledingsmaak, en is die gelijk aan je eigen?
Scott is helemaal niet mijn zijn outfits bezig. Hij vindt het tot nu toe helemaal prima wat ik hem aantrek. Hij vindt zijn Cars sokken en onderbroeken wel echt the bomb, maar vindt het ook okay als ik ‘em gewone sokken en onderbroeken aantrek. 
 
Hoe belangrijk is kinderkleding voor je?
Ik vind het belangrijk dat Scott er leuk en verzorgd bij loopt, maar ik ben er niet superveel mee bezig.
 
Wie zou je ook wel in deze rubriek voorbij willen zien komen?
Lisette Vissers-Prusnzer (@liesicious) en Mirjam Hart (@mirjam_hart) hebben allebei ook een leuk stijltje! 
 
Dit was de eerste In de stijl van..! Dank je Annelies voor je verhaal. Wil je zelf in “In de stijl van”, of ken je iemand die je graag erin zou willen zien, laat het me dan weten door in de comments van Facebook of Instagram ze te taggen.

 

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Yvonne Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Yvonne
Gast
Yvonne

Erg leuk! Hij is ook altijd super gekleed <3