In de stijl van… Anne!

Sorry het is deze maand even wat stiller op twINSTYLEblog. Waarom? NIet omdat ik geen inspiratie heb, hoor! Ik ben begonnen met een nieuwe baan, ik moest de oude afsluiten, en daarnaast natuurlijke de bekende drukke perikelen van de december, maar dubbele Baardmans die een hoop teweeg brengt bij kids (en mamma, die gestrest nog probeert alle cadeaus bijtijds in huis te halen). 

Voor nu heb ik weer een “In  de stijl van”. Dit keer Anne (op insta te vinden onder @annezozo; deze toffe vrouw leerde ik via een Instagroepje kennen, en mocht ik een paar maanden geleden ook ontmoeten bij een Instaworkshop. Naast dat ze zelf een topper is, heeft ze ook een gave kleding smaak voor haar kids. Al twijfelde ze zelf aan of ze wel een smaak had. O yes, ma’am! Hier het lijstje van Anne.

 

Hoe zou je de stijl omschrijven die je kid(s) in de kast heeft/hebben? 

“Ik heb 3 kinderen en elk kind heeft een eigen karakter, van uit dat karakter hoort daar ook kleding bij. Emily is een meisje, en draagt graag meisjes dingen, rokjes en jurkjes, maar niet té roze. Ze wordt nu wat ouder, en dat vind ik lastig. Ze zit echt tussen kinder- en tienerkleding in, en met tienerkleding moet je echt oppassen, want voor je het weet, is het een klein dametje, en niet helemaal passend bij de leeftijd. Max is een jongen met een zacht karakter, hij geeft aan dat hij niet houd van dino’s, tijgers of drukke prints. Maar ook vindt hij mijn smaak mooi, vaak probeer ik zachte kleuren voor hem. Beau is de jongste en een druktemaker, een blouseje staat hem gewoon niet. Hem kleed ik meer urban. “

 

Ben je er tevreden mee?

Ja ik ben tevreden, alhoewel ik het aanbod van 5+ jongenskleding echt lastig vind, saai of vaak te stoer!  

 

Waar koop je je kinderkleding?

“Ik koop echt, echt overal, van Zara, Wibra, Bijenkorf en kinderkledingwinkels. Als het bij de AH zou liggen, zou ik zelfs daar slagen denk ik, haha.” 

 

Wat zijn je favoriete kinderkledingmerken (budget/ merk) 

“Voor meisjes vind ik Zara bij far en ieder jaar ook wel iets van Stella Mc Cartney ! Voor jongens zijn mijn favorieten Mango en Scotch& Soda. Ook ben ik echt groot fan van Mini Rodini en Sissyboy” 

 

Koop je liever offline of online? 

“Maakt mij niets uit. Bij mij in de buurt zit niets leuks. Als ik op zoek ben naar iets specifieks dan kijk ik bij diverse webshops, ook gun ik het vaak de kleinere webshopjes. Je ziet nu ook veel hele grote kinderkleding webshops, met de wat minder mainstream merken (ik bedoel als een z8 en een Tumble ’n Dry) dan ga ik toch voor de kleine ondernemer. “

 

Koop je bewust (eco, duurzaam)?

“Nee (voornemen voor 2018).”

 

Ben je een koopjesjager of koop je liever bij de start van het seizoen?

Ik maak een wishlist, echte keyitems, vliegen de winkels uit, dus die koop ik direct. Dan heb ik altijd nog wat twijfel items, of items die ik niet echt nodig heb, dan wacht ik op een goede aanbieding. Wel moet ik bekennen dat de marktwerking nu in Nederland een beetje gek is hoor. Amper 2 maanden na dat de collecties uit zijn start de eerste sale. Ik ben niet roomser dan de paus en profiteer hier ook van. Een systeem met meer vaste uitverkoopmomenten zou ik goed vinden.   

 

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kinderkleding?

“75 euro denk ik (of hoop ik).” 

 

Welke items staan op je wishlist? 

“Ha de wishlist,. Het is net Black Friday geweest. Ik wil nog een nieuwe panterprint longsleeve van Mini Rodini. Een nieuwe winterjas voor Emily , maar kom maar niets tegen. En ik twijfel al meer dan een jaar over Dr Martens voor Beau. 

 

 Krijg je wel eens reacties op je kinderkledingstijl? 

“Online krijg ik leuke reacties. Maar in het dagelijks leven niet heel vaak. Ze zeggen wel eens ze zien er altijd leuk uit, ook een compliment. ”

 

Heb je wel eens een mega dure aankoop gedaan/ aankoop waar je spijt van hebt/ niet verteld hebt aan je lief?

“Mijn lief deed een mega dure aankoop voor onze dochter. Nog steeds krijg ik een beetje buikpijn als ze dat dure rokje aantrekt. Duurder dan sommige kleding stukken van mij haha. Maar het is een prachtig rokje hoor!”

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

“Inspiratie haal ik hooguit uit de shoots van de kledingmerken zelf. Ook ben ik dol op flatlays, maar vaak bedenk ik het zelf en daarbij trek ik mij niet veel van andere aan.”

 

Heeft je kindje een eigen kledingsmaak, en is die gelijk aan je eigen? 

“Oh nee, totaal niet, Emily is rustig en wil graag een meer scandi-chic kleding stijl voor volwassenen, heel clean dus. Ik hou van prints, kleur ruches etc .😊”

 

Hoe belangrijk is kinderkleding voor je?

“Ik kan blij worden als mijn kinderen er leuk uit zien, net als dat ik mij aan kan irriteren als ze er bij lopen alsof ze op goed geluk in een kast zijn gegooid en er weer uit zijn komen rollen. Dus ik kies, maar ik kijk wel naar wat de kinderen willen. Misschien is het ook wel iets dat je vanuit huis mee krijgt. Als kind had ik ook altijd mooie kleren aan, en kreeg daar vaak reacties op. “ 

 

Wie zou je ook wel in deze rubriek voorbij willen zien komen?

Een leuke jongens mama met wat oudere jongens, die zie ik nog niet zoveel op Instagram. Waarschijnlijk willen die jongens niet zo graag meer op de foto. “

 

Dank je Anne voor je leuke, en ja! inspirerende verhaal en stijl van je kids!  Wil je zelf in de rubriek ‘In de stijl van..’ komen? Stuur mij een DM of reageer onder het Facebookbericht!

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op