In de stijl van.. Annemarie!

Jee! Ik heb weer een te gekke fashionable mom gevonden die haar ‘In de stijl van..’ graag met jullie deelt. Annemarie is moeder van Thijs en Linde, en deelt foto’s van haar coole kids en outfits op Shopaholiek en haar Instagram (@annemarie_thijs_linde). Lees mee om alles te weten te komen over haar stijl!

Hoe zou je de stijl omschrijven die je kid(s) in de kast heeft/hebben?

Mijn dochter Linde van 8 en ik hebben een mainstream stijl met een touch of urban. Onze stijl is verder best romantisch, maar niet tuttig. Je kunt onze stijl het beste bekijken op onze Instagrampagina (@annemarie_thijs_linde).

Ben je er tevreden mee?

Ik vind het belangrijk om tevreden te zijn met de spullen die je hebt. Ik denk daarom goed na voordat ik iets koop. Ik merk wel doordat ik veel kinderkleding zie door mijn werk als kidsfashionblogger bij Shopaholiek ik items of trends die je veel ziet eerder gezien heb. Daardoor ga ik meer en meer op zoek naar bijzondere dingen. Linde moet deze dan ook nog leuk vinden en ik wil ook niet dat het zo extreem is dat ze daardoor heel erg gaat opvallen. Als ze daar zelf behoefte aan heeft kan dat wel als ze ouder wordt.

Waar koop je je kinderkleding?

Echt overal en nergens. Wat kan haal ik bij de plaatselijke winkels. Wij wonen in de mooie stad Zwolle en daar kun je heerlijk winkelen. Ik ga graag langs bij TOFF Kidswear. Ik bestel ook regelmatig dingen online, maar niet bij vaste webshops. Al heb ik wel favorieten, bijvoorbeeld Kids Department en Charly’s. Ook bestel ik gerust iets bij een buitenlandse webshop.

Wat zijn je favoriete kinderkledingmerken?

Ik heb al jaren een Scotch liefde, voor mezelf, maar ook zeker voor mijn kinderen. Verder vind ik MarMar Copenhagen ook heel mooi. Zij werken veel met ruffles en panterprintjes. Naar school draagt Linde ook regelmatig Lola Meis en Indian Blue Jeans.

Koop je liever offline of online?

Ik wil graag de plaatselijke middenstand steunen, maar heel eerlijk toch liever online voor de kinderen. Het kost weinig tijd, je hebt veel keus en in passen in de winkel hebben ze toch geen zin in. 

Koop je bewust?

Ik vind het zeker belangrijk om daarop te letten en koop bijvoorbeeld nooit iets bij Primark. Als merken in Europa geproduceerd worden of een eigen fabriek hebben voelt dat toch een stuk beter. Maar de inhoud van de kast is zeker nog niet 100% duurzaam, een verbeterpun

Ben je een koopjesjager of koop je liever bij de start van het seizoen?

Ik koop het liefst iets als we het nodig hebben en dat is toch vaak aan de start van het seizoen. Items die minder noodzakelijk zijn, maar wel heel mooi, wil ik nog wel eens in de gaten houden in de sale

Hoeveel geef je maandelijks uit aan kinderkleding?

Poeh, dat weet ik echt niet, wil ik niet weten denk ik. Door mijn werk krijgen we ook best wel eens wat. Maar in mijn hoofd is het daardoor ook weer sneller geoorloofd een duurder item te kopen.

Welke items staan op je wishlist?

Het roze knipoog bomberjasje van Soft Gallery vind ik nog wel heel mooi. En voor mijn zoon Thijs van 10 het gevoerde spijkerjack van Levi’s.

Krijg je wel eens reacties op je kinderkledingstijl?

Ja echt heel vaak. Sowieso online op onze Instagrampagina @annemarie_thijs_linde, maar daar zoeken we het dan ook op. Maar ook op straat krijgen we vaak leuke reacties. Op het moment zijn Lindes transparante Bobo Choses regenlaarsjes de grootste aandachtstrekker. De topper of all time was een jumpsuit van Wild bezaaid met klaprozen. Die leek echt iedereen, jong of oud, man of vrouw, leuk te vinden.

Heb je wel eens een mega dure aankoop gedaan/ aankoop waar je spijt van hebt/ niet verteld hebt aan je lief?

Wat is duur hè, maar ik koop rustig iets duurders als ik het echt heel mooi vind. Ik regel zelf onze geldzaken en mijn man bemoeit zich er helemaal niet mee en geeft er ook niets om. Ik heb de vrije hand dus. Voor Linde kocht ik ook ooit een vestje van € 100,00 waarin ze het echt veel te warm had, een miskoop dus. Maar mooi was hij wel.

Waar haal je je inspiratie vandaan? 

Ik ga naar kindermodebeurzen en volg op Instagram leuke trendsettende winkels en accounts. Mijn absolute favoriet is @pepperpics. Ik probeer overigens niet te veel bij anderen te kijken, omdat het je bewust en ook onbewust beïnvloedt en ik wil graag bij mezelf blijven.

Heeft je kind een eigen kledingsmaak, en is die gelijk aan je eigen?

Linde en ik kiezen alles samen uit, zij moet er immers in lopen en haar foto’s staan online. Gelukkig zijn we het bijna altijd met elkaar eens.

Hoe belangrijk is kinderkleding voor je?

Tja belangrijk en gelijktijdig niet belangrijk. Kinderkleding, kinderstyling is echt mijn hobby en mijn passie. Ik vind het enorm leuk om er mee bezig te zijn en kan er veel creativiteit in kwijt. Maar ben ik een tijdje druk, moe of niet fit dan laat ik het ook links liggen. De energie gaat dan naar die dingen die echt belangrijk zij

Wie zou je ook wel in deze rubriek voorbij willen zien komen?

Ik vind Anna en haar dochters Lotus en Belle heel leuk om te volgen op Instagram (@minibelle.nl) en ik zou ze ook graag terug zien in deze rubriek.

 

Bedankt voor je leuke respons Annemarie! We blijven jou en je prachtige, stijlvolle kids graag volgen. Wil je ook in de rubiek ‘In de stijl van…’? Stuur me een mailtje of DM!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op