Mickey Mouse via Ixxi

Hoewel ik MM’s stem werkelijk waar niet aan kan horen (waarom hadden we ook alweer het extra kinderpakket aangeschaft, manlief?), zijn de twins en met name zoontje J helemaal wezenloos van de grote Mickey Mouse, met een grote M. Ik vlucht meestal de begane grond als de tekenfilm aan gaat, maar met twee blije peuters ben ik tot een hoop bereid. Ondanks de stem vind ik items met Mickey Mouse wél tof,  tenzij het -mij een doorn in het oog- van die pyjamastoffen veel te grote shirts betreft (no offence, ik houd er gewoon niet van). Eén Mickey item was ik vanaf het begin af aan al helemaal gek op; de Mickey Mouse wanddecoratie via IXXI.

Ix-wie?

IXXI is Nederlands ontwerp, bedacht voor drie Nederlanderse ontwerpers die in 2010 op zoek waren naar een nieuw concept voor wanddecoratie. Naar aanleiding van een project voor de provincie Noord-Brabant bedachten ze het IXXI bekende koppelkruisje om zo 17.000 ansichtkaarten met elkaar te koppelen tot één grote presentatie. Na nominatie voor de Dutch Design Awards werd het koppelsyssteem verder ontwikkeld en… daar ontstond IXXI!

In september 2010 ging IXXI online, en sindsdien is het een creatief platform waar consumenten zowel bestaande designs als eigen foto’s kunnen gebruiken als wanddecoratie.  De ontwerpers zorgen voor een inspirerende collectie aan beelden en kunst, waarop zelfs musea (zoals het Rijksmuseum), merken, fotograferen en designers hun designs toevoegden. Denk aan Nijntje, The National Gallery, het van Gogh Museum, Getty Images, Disney en nog veel meer!

De wanddecoratie

IXXI wordt volledig in Nederland geproduceerd. De IXXI’s worden geprint door partners HP en Agfa op Synaps; dit is hoogwaardig synthetisch materiaal dat watervast, UV bestendig en scheurvast is. Erg handig als je het op aanraakhoogte hangt van mijn peuterduo. Voordat ik wist wat IXXI inhield, was ik als de dood dat de kleine man of vrouw het voordat ik met mijn ogen knipperde al hadden ‘gebruikt’, maar gelukkig hangt hij save and sound!

IXXI wordt gefabriceerd met een ‘cradle to cradle’ certificatie; dit houdt in dat alle restproducten milieuneutraal zijn en hergebruikt kunnen worden. De producten moeten biologisch afbreekbaar zijn zonder dat het zijn waarde verliest. Eveneens moet het proces duurzaam zijn en waterbesparend. Afval dus dat geen afval is, like! Daarnaast worden de IXXI’s compact verpakt wanneer ze de wijde wereld ingaan. Ik ben fan!

Mickey Mouse IXXI

In J’s nieuwe kamer mocht wat mij betreft wel meer kleur, maar het moest niet clashen met mijn zwart-wit fascinatie. En de kleur geel is J’s favoriete kleur, dus ik vond het fjin als het goed in de items pastten die was al hadden voordat ik de IXXI bestelde. Ik kwam de Mickey Mouse IXXI tegen, en was om. Ik zag wel dat ie enorm groot was; 140 x 200 cm… dus het was wel even passen en meten; zou het wel staan?

Het in elkaar zetten, daar maakte ik me ook wat zorgen om. Wat een werk leek het me, toen ik alle kaartjes zo zag liggen in de doos. Maar, ondanks dat het wel even duurde voordat de volledige creatie klaar was, krijg je na de eerste kaartjes vast te klikken er ‘gevoel’ in, en kon ik in twee delen (ik begon ’s avonds met de eerste rijen, iets te enthousiast) hem zelf afronden. Ik -niet geheel technisch aangelegd- dus dubbel trots; in een korte tijd zo’n fantastisch item opgehangen. De IXXI is een ware eye-catcher in de kamer. En … J. is er -gelukkig- net zo blij mee als ik!

  

Mocht je inspiratie willen opdoen, dan kan je bij de inspiratiepagina terecht; hier vind je oneindig veel ideeën hoe je je IXXI kunt toe- en of aanpassen; Ieder IXXI kaartje kan namelijk vervangen worden, zeker bij gebruik van collages een ideale oplossing om altijd up to date te blijven in je interieur!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op