Papatitos kidsshoes

Dat de kinderen meer schoenen in hun garderobe hebben dan ik, zou je vast niet verbazen. Sinds ik moeder ben, is mijn schoenencollectie fiks uitgedund, en heb ik nog enkele hakken waar ik verliefd naar kijk,… en daar blijft het bij. Ik draag vooral sneakers en platte schoenen, en het aantal is drastisch gedaald. En dan heb je de twins met hun garderobe en schoenwalhalla. Wel een kanttekening; mijn schoenen zijn al jaren oud, en koop een a twee paar per jaar erbij. J en C daarentegen hebben groeiende voetjes, dus -wat naar- elk seizoen komen er een aantal bij. Per kind. Dus alles x2, want elkaars schoenen dragen is zelfs tot aan de regenlaarzen verre van ‘done’. Dus dan maar dubbel. Hè, wat naar een tweeling.

Bij Papatitos vond ik een paar heel toffe varianten, die ik combineerde met items uit de twins nieuwe garderobe, zodat we weer voorjaarsproof zijn. Love it!

Papatitos

Al een paar jaar geleden kwam ik in contact met Belén, het gezicht achter Papatitos, een geweldige vrouw die ik afgelopen maand heb mogen ontmoeten. Zo bevlogen met haar werk vertelde ze me over haar achtergrond en de start van Papatitos. Belén is een vrouw met Spaanse roots, samen met haar man is ze jaren geleden verhuisd van Spanje naar Nederland, in eerste instantie voor haar mans werk. Ondanks dat ze gek is op Nederland, kon ze toen ze kinderen kreeg niet de juiste, typisch karakteristieke Spaanse kinderschoenenstijl vinden die ze zelf zo graag ziet. Zo kwam ze op Papatitos; een webshop met waanzinnige schoenen waarbij kwaliteit en originaliteit hoog in het vaandel staan.

Belén vond het wel lastig om in de juiste prijsrange te zoeken voor haar doelgroep; een middelmodus geprijsde schoen, dus niet te duur, maar wél met gebruik van volledig leren materialen, en -super gaaf- alle schoenen komen uit Spanje, waar een klein bedrijfje zelf de schoenen in hun fabriek produceert, een leer productie bedrijf waarin het vervaardigen van degelijke, stevig met de hand gefabriceerde schoenen de dagelijkse kost geeft. Deze schoenen brengt Belén terug in de webshop met -naar mijn inziens- zeer betaalbare schoenen, dus die volledig met de hand vervaardigd zijn. De typisch Spaanse stijl is duidelijk terug te zien als rode draad in het assortiment van Papatitos, maar Belén gaf wel aan dat ze wel selecties maakt passend bij de Hollandse kindermode.

Ik heb in het gesprek met Belén aan haar lippen gehangen. Ik ben zelf iemand die houd van safe, niet teveel risico nemen of uit de ban springen, en als ik dan Beléns verhaal hoor over het verhuizen, de andere cultuur, de stap om te stoppen met werk om zich te richten op Papatitos, wat een geweldige vrouw en wat een respect voor haar lef! En -last but not least- met een te gekke schoenencollectie. Ik mocht voor de twins twee paar uit zoeken, dat werd nog best een klus, maar hey, dat lukt me uiteindelijk best ;-).

De twins in Papatitos

Ik word blij van de zeker geen dertien in het dozijn items, dus was al gauw om toen ik voor J stoere brogues  zag, perfect te combineren in zijn huidige garderobe en een fijne afwisseling voor de tig sneakers die hij al heeft 😉 De kleur is oud blauw/ grijzig, en daardoor kunnen ze onder élke kleur broek. Echt elke… Met de nieuwe voorjaarsitems die ik recent kocht kon ik een supertof outfit maken voor hem waarbij de brogues uitspringen. Voor C koos ik de  zandkleurige chelsea boots  die bestaat uit een deel suède en een deel lakleer.  De leren laarsjes zijn een ware eyecatcher door de glitters op het suède deel. Daarnaast zorgen de elastieken randen en de flexibele zool ervoor dat de schoenen enorm wendbaar zijn, en daarom perfect voor opgroeiende kinderen. De  Chelsea schoentjes zijn beschikbaar vanaf maat 22 tot 32, tot maat 28 zit er een rits in de zijkant van de schoentjes, vanaf maat 28 is het volledig van elastiek. Ook heb je voor grotere kids tot maat 36 stoere boots, maar ook voor de allerkleinsten zijn er schoentjes te vinden. Voor ieder wat wils.

In de foto’s koos ik voor de volgende matches: J draagt een Repose AMS broekje (maat 4), met een Zara shirt maat 3-4 en de Mini Rodini blouse eronder. C draagt een geheel Mini Rodini outfit.  Heel benieuwd wat jullie er van vinden!

 

          

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SonjaVivian Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vivian
Gast
Vivian

Leuk, spaanse invloed op schoenen! Benieuwd naar nog meer schoenen? Waar kan ik ze vinden, ook in een fysieke winkel? Of alleen online?