Ready for school met My Mepal

Ready for school. Laten we het daarop houden; de twins zijn toe aan school. Helaas moeten we nog een maand of vijf, en we hebben nog wel wat uitdagingen te overwinnen om daadwerkelijk klaar te zijn voor de grote school, maar aan de voorbereiding kan het niet liggen: De broodtrommels en melkbekers zijn binnen. In stijl natuurlijk, en gepersonaliseerd voor mijn kleine karaktertjes. Met de te gekke items die ik zelf heb ontworpen via My Mepal.

Mepal?

MyMepal is bedacht door Anouk van Schaardenburg, bekend van de webwinkel ‘Goedgemerkt. Deze webshop begon in 2003 al met het via internet aanbieden van gepersonaliseerde naamstickers en instrijklabels. Dit idee kreeg Anouk omdat haar kinderen regelmatig spullen kwijt waren. En die oplossing werd goed ontvangen, want de website groeide snel. Sinds het begin van ‘Goedgemerkt’ werkt ze samen met Rosti Mepal, omdat de vrolijke, watervaste gepersonaliseerde naamlabels een goede oplossing zijn voor de schoolbekers en lunchboxen van Rosti Mepal. Vanuit dit succes kwam er steeds meer vraag of ze de mogelijkheid er ook kon zijn om deze schoolbekers en lunchboxen ook zelf te ontwerpen en te personaliseren. Zo ontstond MyMepal; je eigen Rosti Mepal lunchbox, broodtrommel, schoolbeker of drinkfles zelf samenstellen qua kleur en bedrukking.

De producten van MyMepal zijn 100% BPA vrij, en volgen de strenge veiligheidseisen die de EU stelt aan de in de EU geproduceerde ontwerpen. Ook mogen de producten in de vaatwasser, let er wel op dat dit in het bovenrek gaat en op een lage temperatuur, zodat de kwaliteit behouden blijft.

Wist je dat er meer dan een tiental ontwerpers zich heeft gebogen over de ontwerpen van MyMepal? En nog leuker: als je zelf ontwerptalent hebt, kun je in contact met MyMepal je toevoegen aan het ontwerpteam!

Aan de slag!

O ja, hier komt mijn favoriete deel; het ontwerpen van je eigen gepersonaliseerde lunchboxen en drinkflessen. Hoewel je uit verschillende kleuren kan kiezen, wilde ik voor het ontwerp van de boxen van de twins zwart wit (je verwacht het niet) gebruiken als basis. De kinderen zijn inmiddels niet anders gewend, en zelf vond ik het goed passen bij de ontwerpen die ik online vond. Belangrijk; let goed op dat je bij de afbeeldingen die je gebruikt kijkt of je geen plagiaat pleegt. Ik heb zelf gezocht naar foto’s van afbeeldingen die me aanspraken én gratis als download werden aangeboden. Letterlijk een ontwerp van een bedrijf overnemen mag niet, dus kijk wel of je ontwerp acceptabel is. Na check check dubbel check koos ik voor een lollipop sticks en een unicorn/cupcake plaatje voor dochter C, met haar namen erop zodat ze op school straks haar eigen beker en lunchbox herkent. En natuurlijk met een roze touch, dus de doprand van de beker is roze. J kreeg geel, in zijn lievelingskleuren. De stoere huizenprint van zijn lunchbox was een free download, en past goed bij het konijnenprintje, die met het zwart wit (geel) hip en simple chic oogt. Typisch een boyisch stoer randje voor hem, een girly rozig randje voor haar.

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op