Fashionable Fun in Kioko Kids

De twins zijn inmiddels alweer van de waterpokken af, maar man; wat hebben ze onder gezeten de afgelopen week! No worries; fashionable zijn ze met en zonder waterpokken! Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met Kioko Kids. Dit Vlaamse label doet ecologisch nét een beetje anders dan andere labels; ze maken geen gebruik van (dure) fairtrade labels en certificaten, maar bied je 100% transparantie in het productieproces. Vanaf de start tot het eindproduct is op de blog en social media dus te volgen hoe de kledingitems geproduceerd worden. Zó tof en helemaal 2018, waarin de kledingindustrie ondanks de fikse kritieken nog steeds voort broedt op fastfashion; wat een tof tegenlicht biedt Kioko Kids!

Kio-wie?

“Kioko betekent geluk in Japans.  Het doel van Kioko is Geluk.

Voor iedereen die het produceert, verkoopt, wie het koopt en voor wie het draagt.”

Dit Vlaamse label zorgt dus dat je volledig mee kan kijken in de keuken. Je kunt de herkomst van de biologisch, recyclebare grondstoffen traceren. Ook zie je de samenwerkingen die Kioko Kids heeft met de fabrieken in Frankrijk, Marokko en Peru. Door dit van dichtbij te kunnen aanschouwen word je als klant dus meegenomen in de zoektocht naar betere ecologische en esthetische oplossingen voor ritsen, knopen, garen en alles omtrent de kledij.

Kioko Kids is ontstaan in het hart van Niki de Schryver uit Brugge. In de modeschool ‘Parsons’ school of Design’ in Parijs en met een opleiding Mode Technologie ging Niki volledig voor haar passie voor kwaliteit, kleur en fashion. Na haar scholen deelde ze haar passie voor kwaliteitsvolle mode bij modeontwerper Bruno Pieters.  Door deze samenwerking richtte ze haar eigen eco-friendly speelgoedwinkel: The Toadstool. Na een fikse expertise op te hebben gedaan bij diverse labels in het buitenland keert ze terug naar Belgie, waar in 2017 Kioko Kids wordt geboren.

Niki heeft duidelijke ideeën over Kioko Kids:

“Overconsumptie vermijden en/of bewustwording daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Anderzijds bieden we onze klanten ook de optie om van onze mini-fotostudio te genieten. Als ondernemers kunnen we namelijk niet elke lading kleding professioneel fotograferen, dus we doen het gewoon zelf.”

Helaas woon ik niet in België, anders had ik zeker gebruik gemaakt van Niki’s atelier om eigen foto’s te schieten van deze te gekke kinderkledinglijn. Overigens breidt Kioko zich uit in niet alleen kinderkleding, ook tieners en volwassenen!

Naast het meenemen in het productieproces, heeft Niki ook een duidelijk doel voor Kioko Kids voor ogen:

“Mijn ultieme doel is een conceptstore(s) waar we workshops aanbieden om kinderen inzicht te geven en te laten ervaren hoeveel werk en tijd er kruipt in het maken van kledij.” 

…En dat lukt.. Niki heeft in haar eigen atelier in Brugge die ook te bezoeken is voor workshops.  Zo zag ik deze komende data voorbij komen om te leren zeefdrukken en een open atelierdag voor fotoshoots.

 

  • DINSDAG 1 MEI: workshop zeefdrukken op onze bio-katoenen T-shirts in samenwerking met lokale zeefdrukker die ook met biologische GOTS gecertifieerde inkten werkt.
  • ZATERDAG 5 MEI: Open atelier met optie tot fotoshoot voor klanten die aankopen hebben gedaan.

 

Had ik je al gezegd dat Kioko Kids -naast een geweldige visie, de fotoshoot mogelijkheids, de workshops, de transparantie, ook nog eens super fashionable is? De geweldige vissenrok is een musthave in elke meisjeskast wat mij betreft. Ook de toffe rood-roze gestipte maillot, de roze en blauwe vissenprint blouse en J’s badstof sweater zijn van dit te gekke label. Niki van Kioko Kids; je bent een voorbeeld!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op