Budgetvondst: Zara jurk

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van iemand die weg is van de garderobes van de twins, maar die vanwege beperkt budget dit niet kan kopen voor zichzelf. Dit zette me aan het denken, want lang niet ieder kan de ‘keuze’ maken om deze vaak duurdere kledingitems te kopen, waar ik het geluk heb bij het promoten van merkjes om spullen te mogen ontvangen. Dat zette mij aan het denken om een nieuwe rubriek in het leven te roepen: Budgetvondsten.

Hoewel ik onwijs veel belang hecht aan de afkomst van een product, dus liever sustainable kleding koop, is het zeker niet zo dat heel de garderobekasten van de twins, noch die van mijn man en mij, volledig uit eco vriendelijke kledij bestaat. Helaas, want mijn voorkeur gaat er zeker naar uit. Ook met een beperkt budget kan je volledig sustainable door het leven gaan, door bijvoorbeeld merkkleertjes tweedehands te scoren (deze groep zorgt bij mij voor een hoop leuke tweedehands kleding voor de kids, al lopen sommige biedingen soms nog best hoog op, maar ook zeker leuke koopjes te scoren!) maar daarnaast komt er bij onze garderobes toch ook echt de grotere ketens in voor.

Zelf mix ik mijn kleding veelal van duurdere items als Scotch & Soda, Anecdote, Fabienne Chapot, Supertrash, Ruby’s Tuesday met Zara, Mango, H&M en Sissy Boy. Een mooie mix van wat duurder (hoeft overigens niet, sinds ik Otrium heb ontdekt scoor ik daar vaak koopjes voor een fijn prijsje! Tipje: met code: REFTTOJIZ5OXC ontvang je 10 euro korting!)  met goedkopere, grote keten kleding.

Voor de kids niet veel anders. hoewel ik maar al te graag een kledingkast met alleen Mini Rodini, Bobo Choses, Maed for Mini, iglo + indi, Repose AMS en The Animal Observatory zou wensen, in werkelijkheid is het een mix van veel Zara (leuke collectie weer dit seizoen!)  pyjama’s van Next en ondergoed van de Zeeman,

Nu dacht ik; laat ik nu maandelijks eens een budgetvondst delen die prima in menigeens portemonnee past (hoewel dit koffiedik kijken is natuurlijk, ik kan niet oordelen wat iemand ‘veel’ geld vindt en daarnaast is mijn grens flink geblurred door de scene waarin ik me bevind ;-).

De eerste budgetvondst is een jurkje van de Zara. Dit toffe jurkje had gelijk mijn aandacht, vooral omdat ie best wat overeenkomsten heeft met een toffe Mini Rodini striped jurkje die nog op de verlanglijst stond. Dit is een top alternatief voor het jurkje al zeg ik het zelf!

Het Zara jurkje viel me direct op, en toen ik hem thuis ontving  werd ik er eigenlijk nog blijer van! Waar de meeste goedkopere Zara items beduidend van goedkopere en dus mindere kwaliteit zijn, vind ik dit jurkje stevig en is de kwaliteit na een paar keer wassen gelukkig wel nog goed, anders dan helaas eerdere ervaring met een aantal andere Zara items.  Zara noemt het jurkje een overgooier, en eerlijk gezegd is dat een beter woord, ik zie het jurkje niet gauw zonder longsleeve of shirt gedragen worden. Daarentegen maakt dat het combineren des te leuker, er kan werkelijk vanalles onder gecombineerd worden, en om het helemaal af te maken een dubbele print op print, want hey; ik houd nu eenmaal van een beetje druk 😉 Ik vind de combi die ik C nu heb laten dragen super: een Mini Rodini shirtje uit een aantal collecties terug, een toffe Braveling maillot en laarzen van Angulus. Een prima alternatief voor het Mini Rodini jurkje, als je het mij vraagt.

Voor mij een top budgettip en dus deel ik deze graag met jullie! Gelukkig (of helaas ;-)) is er alweer een Zara bestelling onderweg met wat lookalike Repose AMS en Bobo achtige budgetvarianten, waar ik jullie binnenkort ook over zal tippen, evenals het rode badstof broekje die ik een paar weken geleden voor J scoorde. Tot de volgende Budgetvondst! O en vergeet niet dat J’s sportsokken ook van de Zara vandaan komen. 🙂

 

   

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op