Looking sharp! in Luckyno7

Wat een top dag vandaag! Mijn kleine meid had haar eerste dansoptreden, en man, wat ben ik dan trots! En ja, dan kan je je proberen stoer te houden, maar die traan en die brok in mijn keel kwamen er instantly ;-). Man, ik kan gewoon niet geloven dat dit mijn kleine meisje is, dat met haar drie jaar haar eerste optreden doet voor een groot publiek. Ik heb geen idee of ik dat had gedurfd op die leeftijd!
Als we het dan toch hebben over durf; een beetje lef heb je niet alleen nodig om als driejarige op een podium te paraderen. Ook om je kinderen niet mainstream te kleden. Als in; de drie jongens in hetzelfde broekje op de kinderopvang (gechargeerd en puur als voorbeeld). Ik vind het leuker om wat de kids wat expressiever te stijlen. Dat kan in kleur maar ook in kledingstyle. De stoere monochrome look krijg ik er helaas niet altijd meer in bij met name mijn dochter niet (want; geen roze, paars of oranje), als ze eenmaal haar zinnen wél op een item zet, dan kan het de hele dag aan, bed incluis.  Oké, dat gaat met Dr Martens me net iets te ver, maar de nieuwe outfits van de twins vind ik weer to die for! In een van de eerste labels die ik leerde kennen tijdens mijn kidsfashionfascinatie: Luckyno7.

Rebellious? Just a little bit!

Luckyno7 werd bij mij bekend door de befaamde Panda sweater; een print die je nog steeds in hun main collectie terug zie.  In 2014, toen de twins werden geboren, kwam ik via Instagram al vrij snel in contact met dit geweldige merkje op Instagram. In dit jaar startte Risma Bahoe – de ontwerpster, moeder van een dochter en zoontje- Luckyno7. De naam is toevallig ontstaan na de geboorte van haar zoontje op 7 juli, en dit nummer blijkt telkens een terugkomend getal te zijn in haar leven. Om die reden kreeg Luckyno7 de zeven toebedeeld.

En wat een voor merk; dit vind ik nu echt een label – net als NUNUNU- dat duidelijk EDGE heeft; hier heb je lef voor nodig! Risma heeft dit mooi verwoord:

” Don’ t pay too much attention to what others are doing. Be original, work hard, be stubborn ( just a little bit!) and don’t let anything stop you from reaching your goals.” 

Het kenmerkt zich door stoere items, veelal in monochroom, maar ook zeker met een touch of color, die elke collectie weer net een update geeft maar zijn typisch rebelse Luckyno7 style met verve houdt. En dat heeft succes, want sinds de launch in december 2014 is dit merk rising! Binnen drie dagen was de collectie uitverkocht. Inmiddels een eigen bedrijf rijker wordt Luckyno7 wereldwijd verkocht bij 130 retailers. En dat voor een merk uit ons land! Mogen we dus mooi trots op zijn! Een fijne bijeenkomstigheid is dat Luckyno7 inmiddels voor 70% uit organic cotton bestaat, en ze druk bezig zijn met de duurzaamheid te vergroten.

Collecties

Waar Luckyno7 begon met een  kleine collectie, is het inmiddels uitgegroeid tot drie basiscollectie die altijd op voorraad zijn. De ‘Basic Collection’, ‘Rebellios Collection en -jawel!- de ‘Panda Collection’, met de befaamde pandaprint. De basics passen perfect bij de seizoensgebonden collectie, en eerlijk; de items kunnen met vrijwel álles gecombineerd worden.  Voor mij een blijvertje in de twins garderobekast, om een beetje spice toe te voegen aan een hoop roze en blauw 😉

In detail

Wat voor mij in de zomercollectie LOOKING SHARP! er direct uit sprong, is dat geweldige maxidress met brede streep. Dit jurkje móest en zou bij mijn kleine dame in de kast belanden. Zo geschiedde. Dit te gekke LITTLE BANDIT maxi jurkje (valt net over de knie, dus niet maxi-maxi alsin bij de voeten, wat de draagbaarheid enorm vergroot!) staat C fantastisch! Ze draagt het jurkje in maat 98-104, maar mocht je dochter gezetter zijn zou ik voor een maatje groter gaan, omdat die vrij slank valt, zoals het meeste van Luckyno7. Het fijne aan het jurkje vind ik de veelzijdigheid. Voor de shoot wilde ik hem lekker edgy stijlen, maar het kan een prima strandjurk zijn met een slippertje eronder en ik zie het het najaar met een mooi jasje en boots eronder ook nog prima mee doorgaan! Love it!

Bij J koos ik voor het gave joggerbroekje GAME OVER; een super comfortabel broekje met de tekst GAME OVER op de achterzijden. Dit broekje hebben we in maat 110-116, en zou hem ook zeker als  ‘true to size’ geven. J draagt maat 110, en hij valt nog echt wat te lang in de lengte, maar qua breedte zit hij mijn beertje al prima. Met deze LOOKING SHARP! collectie zet Luckyno7 precies de lijn in die het al sinds 2014 volgt: Rebellious; just a little bit! En die twins nemen de attitude direct over zodra ze de kledij aantrekken (oké leugentje, chronische boefjes). Kijk mee hoe ik bij mijn Lucky duo de Lucky kleertjes afstijlden.

 

C:

Maxi dress: Luckyno7

Laarzen: Dr Martens

Zonnebril: Zeeman

/

J:

Jogger: Luckyno7

Shirt: Popupshop via Axclusif

Schoenen: Cientas via Knotsknetter

Zonnebril: Zeeman

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op