Doelgerichter komen waar je wil zijn met Purpuz planner

Mijn hersenen. Sinds de kinderen zijn geboren, heb ik het idee dat ik tijdens het persen zó (dubbel?) mijn best heb gedaan, dat ik een stukje geheugen mee eruit heb geduwd. Na mijn bevalling werd het ‘normaal’ gevonden, want dat was door de hormonen en dus acceptabel. Beetje jammer, vier jaar post partum is er eigenlijk niks veranderd, slapen de kinderen toch redelijk door, maar vergeet ik aan de lopende band afspraken, standaard minimaal eens per maand staat er een kliko níet aan de rand van de weg om geleegd te worden, kosten biebboeken geregeld ineens 1 euro per stuk en dan mag ik ze helaas niet alsnog houden, en ga zo maar door. Wie is deze vrouw? Echt soms herken  ik mezelf niet.

Evenals met bloggen. Ik heb weer houvast nodig, regelmaat. Dingen opschrijven, het werkt voor mij gewoon beter dan die telefoon, die het op één of andere manier voor elkaar bokst niet alle agenda afspraken erin te laten staan, en ik nogal eens een dubbele afspraak heb, of.. niet op kom dagen. Juist ja. Auch.

We need a change. Purpuz planner; je zal een stukje van mijn hersenen moeten overnemen. Want ik mis niet alleen afspraken. Ik mis soms ook een stukje van mezelf. Shoppen is leuk, evenals etentjes, bloggen, zumba eveneens, maar alles staat in het teken van zo snel mogelijk toch weer in de moederrol. Met een man die -minstens- 50 uur van huis is, en mijn valkuil om alle verantwoodelijkheid te willen pakken, krijgen we de ‘teveel hooi op de vork’ situatie wat me ergens beangstigt. Ik wil weer regelmaat, een goede timemanagement, structuur en doelen. Vooral dat. Het laatste doel dat ik mezelf gesteld heb was 15 kilo eraf, die er aan is gekomen gedurende mijn knie die vorig jaar februari uit de kom schoot en waardoor ik maanden niet kon lopen. Fijn, drie eraf, nog veel te veel te gaan. Dan het doel ervoor.. dat dateert van 2015; het doen van een fotografiecursus. Dat gelukkig wel gedaan, maar als het een perfectionist betaamt wil ik meer. (Overigens zo grappig om mezelf een perfectionist te noemen terwijl  ik zo chaotisch ben; ondanks dat streef ik wel altijd naar dat perfecte, en dat maakt het -irritant- duidelijk dat ik nog steeds dat perfectionisme in me heb.. Fijn.

De Purpuz planner gaat mij hopelijk helpen. Ik las een stukje over deze organiser en dacht; “ja; dit is nu wat ik nodig heb: orde. In mijn hoofd, in mijn lijf en vooral op papier zetten van gedachten, van wat ik wil, van wie ik wil zijn en waar ik voor wil gaan. Als moeder, als vrouw van, als vriendin, dochter, zus en als collega. Maar vooral als Sonja.

Met de handige uitleg, de fijne tips die in de planner beschreven staan, de stapsgewijze uitvoering. Het mag dan nog geen 2019 zijn, ik kan niet wachten om samen met mijn Purpuz planner weer rust en structuur in mijn leven te krijgen, mijn doelen achterna te gaan en te behalen zonder een extern persoon maar door een herhaling in de planner. Weet je wat… mijn eerste doelen staan er al in (want ja, die 12 kilo..). O ja, en had ik al gemeld dat hij er onder andere in een waanzinnig toffe roze kleur is?

Meer weten over deze fijne Purpuz planner? Check Purpuz.com voor meer informatie. Is het al 2019?

 

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] planner, die mij in het afgelopen jaar niet in de steek heeft gelaten. Ik schreef vorig jaar al een blog over de Purpuz planner, die me toen nog onbekend was, dit jaar kan ik een review schrijven hoe ik de planning heb ervaren, […]