webshop Tutte Belle

Inmiddels ben ik al drie jaar bezig met kindermode. Dan denk je op gegeven moment dat je helemaal op de hoogte bent, en alles wel weet. Je kent de merken, de winkels en… je ontdekt dat je toch weer elke keer verrast kunt raken van nieuwe webshops! Vandaag wil ik jullie meenemen naar de winkel van Tutte Belle (echt hoor, alleen die naam al, geweldig!)

Tutte Belle leerde ik kennen door die fijne vergrootglasfunctie van Instagram. Ik zag een tof fotootje voorbij komen van de shop, en zag een tof oktergeel rokje van Street Called Madison voorbij komen. Ik kende het merk niet en wat wel zo is; na die drie jaar ken ik er inmiddels wel een hoop, dus onbekende merken zorgen snel voor ‘toch even op klikken’. wat een top idee; ik leerde namelijk een super toffe winkel kennen, met lucky me; een webshop!

Tutte x belle

De stenen winkel Tutte Belle is gevestigd Leeuwarden, in de winkelstraat de Kleine Kerkstraat. Vandaar de lucky me, want dat ligt helaas aan de andere kant van Nederland voor me. Woon jij wel in het noorden? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen. En zo niet, de webshop doet verre van onder; alleen de homepage word ik al happy van. De collectie is een fijne mix van grotere, commerciële merken als I Dig Denim, iglo + indi en Bang Bang Copenhagen,  gecombineerd met onbekende labels die zeker niet onder doen, zoals Barn of Monkeys (love!), Ai & Ko, Ammehoela, How to Kiss a Frog (nogmaals, die naam!) Waaaw en nog veel meer tofs. Het fijne van een combinatie van bekende met onbekendere merkjes vind ik dat je oneindig kan gaan combineren voor unieke outfits die je niet op elke hoek van de straat of instagramfeed tegen komt. Dat hoek van de straat valt overigens hier in Zoetermeer réúze mee ;-). Naast een fijne collectie kleding heeft Tutte Belle ook schoenen, fijne accessoires én een women department.

Barn of Monkeys

Dit is nu zo’n merk waar ik een enorme shout-out naar wil doen, en waar je dus bij Tutte Belle volledig je slag kan slaan, want deze shop is één van de weinige shops hier in Nederland en België die dit toffe merk in huis heeft. Dit prachtige fashionable merkje uit Portugal staat volledig achter de GOTS and fair trade market, en produceren zelf ook alles GOTS gecertificeerd. De stijl van het merk vind ik uniek, het valt op. Zowel speels als heel erg ‘it’, and I love IT!

Ik mocht deze te gekke items van Barn of Monkeys voor jullie op de foto zetten, want WOW, elk stuk wat je van dit merkje in je handen krijgt in een “masterpiece on it’s own.” Gezien ik voor de twins steeds meer een eigen stijltje wil vinden, maar ik het ook leuk vind om ze iets te laten dragen waarin ze mix and matchen, kijk ik vaak of ik een combinatie kan maken in hun outfits. Een matchend item en vervolgens een uniek.  De rok van C is de overlaping skirt.  Dit fashionable rokje heeft een contrasterend ‘tapeje’ voorin zitten. Achterkant heeft een rits, en de bovenkant een tailleband, waardoor hij comforabel zit. Het rokje valt wat ruim, C draagt maat 4 en ik zou het een maat 110 geven, ik heb dan wel een slank meisje. Ik vind de sweater op maat tot iets kleiner vallen, dus neem bij twijfel een grotere maat.

De degradé sweater past hier super goed boven. De sweater is zo’n eyecatcher dat ik hem ook al met minstens 10 verschillende outfits van C’s garderobe kan combineren. De kleuren helderrood loopt degradé door tot inktblauw, en heeft een grafische tekst ‘Think beyond’ op de voorkant staan. De maillot van Bobo Choses stijlde het outfit af, met velvet schoenen van Naturino.

J draagt een prachtig dikke sweater in zijn favoriete kleur geel en heeft een duidelijke lab print op de voorkant. Het lab is dé inspiratiebron van Barn of Monkeys, en past goed bij mijn kleine bèta. Lang leve de science!  J draagt de sweater in 110/116 en de sweater valt op maat. Hij is J (die bijna 110) is, nog ruim, en J heeft een brede bouw, dus hij kan nog lekker lang mee deze super toffe sweater! Ik combineerde hem met de grey sweatpant, die ook weer baggy en oversized is aangeschaft. De broek is zó zacht, je voelt duidelijk dat de broek van 100 %  organic cotton gemaakt is. De sweatpant twint super fijn met het rokje, en daardoor vind ik het zo gaaf om deze de twins tegelijkertijd te dragen. Want hey, twinning blijft winning toch 😉

J’s outfit is afgestyled met schoenen van Shoesme.

 

Ik raad je zeker aan om eens een kijkje te nemen bij deze super toffe webshop en/of stenen winkel als je in Leeuwarden bent. Je wilt het niet missen! Shop se!

         

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op