Ss collecties komen binnen

Klaar voor het nieuwe jaar? Na een kleine sabbatical van bijna een maand ik wel! Want hoewel de temperaturen lager zijn dan laag, en de wintercollecties met flinke sale nu verkocht worden omdat ze plaats moeten maken voor de zomercollectie, kijk ik toch al halsreikend uit naar de nieuwe zomercollecties.

Waarom is dat toch? Waarom willen we zo graag iets in huis gaan halen wat over pak en beet een half jaar pas gedragen kan worden? Ach, gelukkig hoeft het niet zo zwart-wit; veel van de ‘drop 1’ collecties bevatten namelijk ook nog winteritems of in ieder geval items die met winterkledij gecombineerd kunnen worden, maar wel met frisse nieuwe kleuren, texturen en net even anders als je dat je net gewend was (of juist niet) in de afgelopen collecties.

retro vibes bij Ammehoela

In 2019 zijn de kidsfashiontrends wel duidelijk. Voor mij voert de overduidelijke boventoon in alle trends; retro. Elke collectie die ik tot nu toe heb gezien heeft een retro setje erin zitten. Van badstof items tot de terugkeer van aardse tinten als oranje, bruin, geel en rood (voor de zomer!), van baseball caps tot retro pastel en 80’ss sporty metallics. Eigenlijk een doorlopende lijn als je kijkt naar de volwassen collecties, waar ook een grote inspiratie gehaald wordt uit de jaren 70, 80 en 90. Minus de brede schouders dan, in de kinders-gevallen. De sporty trend valt daar eigenlijk mee samen, want het is vaak een combinatie van sportief én retro, wat een lekkere oldskool vibe geeft. Dat dat alles behalve een saai beeld geeft, bewijzen toffe ‘it’ merken als Bobo Choses, Repose AMS, Ammehoela en Soft Gallery wel met de huidige lanceringen (drop 1’s van het nieuwe seizoen, ofwel de eerste collectie van het nieuwe seizoen), allemaal met een retro vibe. Alsof ik een deel uit mijn eigen kinderkledingkast voorbij zien komen, maar dan wel een stuk cooler dan hoe ik er bij liep 😉

Bobo gaat voor retro & kinderlijke prints

Retro + Sporty + kind zijn. Eigenlijk vind ik de collecties ook een duidelijk ‘kind’ gehalte hebben. Ondanks dat de referentie naar dezelfde decennia wordt gegeven, hebben de graphics en de stijlen van de kinderkleding wel een duidelijk kind-gehalte. Denk aan schattige afbeeldingen van fruit op de Bobo shirts, rib-, bad- en aaibare stoffen, maar ook super toffe retro accessoires zoals de cap van Repose AMS.

Retro is hot! Dat bewijst deze toffe Repose AMS,

daarbij kan het gros direct gedragen worden naar de sportschool. Zo kocht ik een Nik & Nik trainingsjack voor J. die prima naar de judo als naar school gedragen kan worden; de trainingsjoggers -waar je voorheen NOOIT aan zou denken deze te dragen naar ieder andere gelegenheid dan naar sport, kan nu overal. En ook worden gecombineerd met alles. Echt een musthave voor deze zomer. Ik ben zelf verliefd geworden op de retro variant van Ammehoela, maar ook Repose AMS en Mini Rodini hebben prachtige ‘track suits’ (ofwel; trainingsbroeken ;-))

Ammehoela weet wel raad met de track pants en de toffe retro vibes.

Naast de nieuwe mode zijn er ook weer wat te gekke nieuwe kledingmerken die ik tegen het lijf ben gelopen. De komende periode zal ik jullie weer door middel van toffe samenwerkingen maar ook wat er in de kledingkast van de twins al zit, nieuwe outfits samenstellen en ze met jullie delen. Eén van de nieuwe kinderkledingmerken waar ik direct weg van ben, is A Monday in Copenhagen. Ik zal je gauw meer laten weten van dit super toffe nieuwe Scandimerkje.

Mochten er weer toffe nieuwe collecties binnen komen, dan komt er gauw weer een nieuwe blog. Voor nu: geniet van de prachtige kom-op-laat-die-zomer-maar-gauw-komen lookbookfoto’s.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op