Snurk Bedding

Beddengoed voor een eenpersoonsdekbed zoeken, is als een naald in een hooiberg. Wat is er veel op de markt! En ook héél, héél veel dat ik ECHT niet mooi vind, oeps! Hoewel de kinderen uit de Frozen en Cars smeekbede-fase heen zijn, en een aantal onderbroeken en pyjama’s een Disney opdruk heeft, is het nieuwe beddengoed van Snurk ook helemaal goedgekeurd door de twins: Potvissen & ballerina’s. En ik stem natuurlijk mee in 😉

Van dino’s tot prinsessen, van potvissen (In J’s beleving een walvis, prima!) tot unicorns, van een wegennet tot een raket, van brandweerman tot elf; de prints zijn allemaal waanzinnig tof en kiezen uit deze geweldige dekbedden voelde bijna weer als een naald in een hooiberg, maar dan wel een zeer fashionable hooiberg waaruit kiezen alleen maar leuk is. Prints waarin de kinderkamer een grote eye-catcher wordt. Waar kleine J. helemaal wezenloos is van het verhaal van ‘De Kleine Walvis’ , is C. een echte danseres aan het worden. We staan niet alleen elke zaterdag in de dansschool tussen de tutu’s, mini mevrouwtje wil later ook… ballerina worden. Wow, Snurk, alsof jullie dit roken; een te gek dekbed van een ballerina pronkt nu op de girly kamer van dochterlief. En eerlijk, tomboy als ik weg (ben?), ik vind hem ook waanzinnig tof. Het Snurk concept – ofwel een kussensloop die goed aansluit als bovenkant van het dekbedovertrek, en dus precies een kinderhoofdje op de kussensloop het sluitend maakt is een groot succes. in C’s beleving is ze liggend in haar bedje nu een échte ballerina. Inclusief borsten. *handpalm, kind je bent vier hè*

De potvissenprint aka ‘De Kleine Walvis’ is voor mij een persoonlijke favoriet vanwege de prachtige illustraties. J is ook helemaal fan, gezien de print hem doet denken aan ‘De Kleine Walvis’, of eigenlijk heel veel De Kleine Potvissen. deze print werkte SNURK samen met The Dybdahl co, opgericht door Henrik Dybdahl. Hij brengt oude beelden weer tot leven gevonden in zeldzame boeken en verborgen in bibliotheken, galerijen, archieven en musea. Zijn hele collectie is geweldig, maar deze potvis in lijntekening sprong er voor er tussenuit. Ik vind hem prachtig!

De Prints komen bij Snurk letterlijk tot leven. Wist je dat iedere print een eigen verhaal heeft? Ik wil je het verhaal achter het Ballerina dekbed laten zien, maar iedere print heeft een eigen totstandkoming; hier vind je veel meer voorbeelden!Snurk: “Voor het Ballerina dekbedovertrek werkten we samen met Het Nationale Ballet. Zij leenden ons niet alleen een van hun handgemaakte tutu’s, maar ook een professionele ballerina om erin te poseren. Als je je realiseert dat Het Nationale Ballet tot de top 3 gezelschappen van de wereld behoort, maakt dat deze print nog specialer.”

Een fijne bijeenkomstigheid is dat de dekbedden geproduceerd worden in Portugal, waar er geen kinderarbeid wordt verricht en de werkomstandigheden van de medewerkers zo optimaal mogelijk is. Dat geeft mij een prettig idee wanneer er geen kinder- of vuile handenwerk aan te pas is gekomen. Het beddengoed is Oeko-Tex gecertificeerdkatoen. Dit houd in dat het vrij is van giftige substanties en het katoen wordt water besparend geproduceerd. Daarnaast wordt de nachtkleding “Horizontal Wear” gemaakt van biologisch katoen. De bio-katoen jersey waarmee we werken is GOTS gecertificeerd. Het fairtrade produceren in Europa en het gebruik van bio-katoen maakt dat de prijs iets hoger ligt dan een gemiddeld dekbedovertekset of een pyjama, maar ik vind het het meer dan waard; een eerlijk product van goede, super fijn aanvoelende kwaliteit. Love it


Ook zo blij geworden van deze te gekke dekbedovertrekken? Je shopt ze hier:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] collecties bestaan uit vrijwel volledig organic lijn, zoals One We Like. A Monday In Copenhagen en Snurk Naast dat het materiaal duurzaam is, worden ook veel bio-organic kleding duurzaam vervaardigd. Soms […]