Het Magische Prinsessenevent

Alsof je Disney een stukje dichterbij huis hebt… Vorige week zondag was het dan zo ver; C. zou eindelijk haar wens zien uitkomen; de Disney prinsessen in real life ontmoeten. Wat keek ze er naar uit! Vandaag een toffe blog met een flinke fotoreportage van het Magische Prinsessenevent.

Bedankt Facebook. Ondanks die nare cookies die verwerkt worden en iets de gedetailleerder details van mijn ads (en soms een groot vraagteken; serieus een zwangerschapstest?) krijg je in vooral de gesponsorde posts soms erg toffe events te zien. Zo ook het Magische Prinsessenevent. Ik zag prachtige Disney prinsessen op de foto en dacht; dít is echt iets voor mijn dochter! Die waant zich al jaren in Disney, en vraagt zich nog bij elke Disney film (en tussen de films door) wanneer we nu eindelijk eens naar Disneyland gaan. Dat losten we op door Disney hier naartoe te halen..

Het event vond afgelopen zondag 8 februari plaats in Ayers Rock Zoetermeer. Ik moest me even voorstellen voordat ik er naar binnen ging; worden dit survivallerende prinsessen die door het modderparcour gaan, of een klim sessie aan de klimwand? Gelukkig een stuk meer down to earth, bleek; een fijne zaal die afgesloten werd met een deur, waardoor de prinsessen en de prinsessen in opleiding heerlijk de ruimte en rust hadden om volleerd Prinses te worden.

Het event startte met ouders aanwezig. De eerste tien minuten, toen was het tijd om vaarwel te zeggen. De meisjes waren hun ouders vergeten voordat de deur gesloten was, want daar kwamen één voor één de prachtige prinsessen al binnen. Met alle bekende Disney songs -die je zelf kan meezingen, niet gedaan, beter voor de kinderoortjes- die je vast nog uit je eigen kindertijd kent. De prinsessen zwieren door de dansruimte, en de meisjes doen hard mee om net zo mooi te zwieren. Ze leren ‘prinsessenetiquette’, hoe ze moeten buigen en hoe ze een pirouette draaien. Anna, Elsa, Ariel, Belle, Vaiana, Assepoester en Rapunzel; voor een meisje van vier dé droom die werkelijkheid wordt.

Na het verwelkomen van de prinsessen en de eerste dans gaan de meisjes aan tafel werken aan het maken van hun eigen kroon. Glimmers, glitters en veel roze mag natuurlijk niet ontbreken. Er wordt geproost met een glas limonade en de poffertjes staan klaar om verorberd te worden.

Na de lunch wordt er een verhaaltje voorgelezen, en alle meisjes luisteren aandacht naar Elsa die een prachtig verhaal verteld. Dan begint de optut-tijd. Glitter tattoo’s, nagels worden gelakt en alle meisjes krijgen een Prinses-touch. De meisjes gaan nogmaals dansen en etiquette doen met de prinsessen, om zo de puntjes (of hartjes) op de i te zetten; klaar om de ouders te laten zien hoeveel nieuwe Prinsessen er gekomen zijn! Op dit moment komen de ouders binnen en laten de meisjes én prinsessen zien wat ze in huis hebben; er wordt volop gedanst en het feestje sluit af met een groepsfoto; ieder kind krijgt een diploma en mag op de troon plaatsnemen tussen alle prinsessen, met als toetje een heerlijk ijsje.

Wat me op viel tijdens het hele event was de verwonderde blikken in de ogen van de meisjes; wat een blijheid. En eerlijk, tomboy als ik vroeger was; hier was ik waarschijnlijk ook dat blije meisje geweest; helaas hadden ze dit niet in 1992.. Daarnaast waren ze prinsessen enorm in de trek; de meisjes mochten aan de jurken en vlechten zitten; ze zijn écht. De warmte die de prinsessen om zich heen hadden, en de tijd die ze namen om de meisjes de aandacht te geven die ze nodig hadden, dat was hetgeen wat mij is bijgebleven. Niet alleen mij, want één ding weet ik zeker; C. vergeet dit nooit meer!

Toen ze weggingen, zei C; wel jammer, nu moeten de Prinsessen weer zo lang terug rijden naar Disneyland. Ja, C; de prinsessen hebben dat er vast voor over 😉

Kijk mee met een grote rapportage die ik maakte van het event.

HWC events komt binnenkort weer met een nieuwe Prinsessenevent editie; dit keer in Gouda. Een tip voor als je net zo’n fan in huis hebt als ik.

Bedankt lieve dames dat wij hierbij aanwezig mochten zijn!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op