5 voordelen van (kinder-) merkkleding

Merkkleding. Ik kan er niet genoeg van krijgen, en tegelijkertijd verklaar ik soms mezelf voor gek als ik prijzen als 30-80 euro voor kinderkleding ‘normaal’ acht. Want hoe vaak krijg je niet te horen; ze groeien er zó weer uit. Of ‘laat je ze dan wel ‘kind zijn’. Is er een manier om ze geen ‘kind’ te laten zijn dan? 😉

Het al dan niet kiezen voor (kinder-)merkkleding is een keuze, en ik zal nooit iemand willen overtuigen waarom wél voor merkkleding te moeten kiezen. Immers, ik kan niet in ieders portemonnee kijken, noch in de beweegredenen waarom wél dan wel niet te kiezen voor merkkleding.

Ter informatie wil ik jullie wél meegeven waarom ik bewust er wel voor kies. Betekent niet dat we geen mainstream in de kast hebben hangen, maar het liefst koop ik zo veel mogelijk (tweedehands) kindermerkkleding. Dit is waarom. Een ervaringsverhaal.

  1. Het is écht goede kwaliteit. Na 100 keer wassen zijn de kleertjes er nog exact uit als toen ze de eerste keer gedragen werden. Echt, merkkleertjes, zeker de biokatoenen en linnen varianten, zijn zoveel steviger en sterker dan de polyester en viscose varianten. Wellicht speelt parten dat mijn wasmachine 9 jaar oud is, maar de verschrompelde votjes die ik na een wasbeurt uit de machine haal en opvang kan een 100& polyester of viscose shirt volledig uit zijn vorm halen. Bij shirts zoals deze van Mini Rodini of Maid for Mini blijft de kwaliteit behouden. Natuurlijk speelt ook mee hoe je hem ophangt, maar hey, daar heb ik in die afgelopen bijna vijf jaar meer dan genoeg ervaring voor opgedaan x2 😉
  2. Het is (veelal) duurzaam. Niet alle merkkleding is van volledig Oeko-tex katoen, maar een hele hoop kinderkleding is gemaakt van volledig Oeko-tex 100 (het keurmerk waarin het biokatoen moet voldoen). En enkele collecties bestaan uit vrijwel volledig organic lijn, zoals One We Like. A Monday In Copenhagen en Snurk Naast dat het materiaal duurzaam is, worden ook veel bio-organic kleding duurzaam vervaardigd. Soms gaat een deel van de opbrengst naar projecten in arme landen, worden producten in Nederland vervaardigd of investeren de merken zelf in alternatieven om het milieu te ontlasten, bijvoorbeeld het verven met natuurlijke materialen of het ontlasten van het water dat gebruikt wordt om kleding te verven.
  3. Het is het geld (meestal) waard. Hoewel ik door de verhogingen ook elke collecties me een rolberoerte schrik van de prijzen die sommige merken hanteren, blijft het grootste punt wel de prijs. En dat snap ik, want ik vind het ook. Soms is de kleding die ik koop goedkoper nog dan dat van de twins. (side note; ja, mijn kleding is helft mainstream helft merk, ook daar kan ik zelf nog behoorlijk verduurzamen!). Maar ik vind het de prijs meestal meer dan waard dan goedkopere, mainstream grote ketens. Eerder genoemde factoren spelen daarin een rol, maar ook omdat de kleding mooi blijft en daardoor vaak ook nog voor mooie prijzen door te verkopen is. Overigens heb ik ook wel eens miskopen gehad, zelfs eens van Bobo Choses of CarlijnQ, maar bij bijvoorbeeld het laatste merk is een super prettige klantenservice die mij direct op weg hielp toen het maillotje van C snel een ladder had.
  4. De looks. Niet onbelangrijk; ik vind niet alleen het materiaal mooi, maar ook de prints, de snit, de vormen en de combinaties met andere merken die vaak op dezelfde kinderkledingshops worden aangeboden. Ook passen eerdere collecties van hetzelfde merk ook nog eens haarfijn op de nieuwe (slimme marketing ;-)) en in dezelfde stijl, die ik -vast ook dankzij de stijlevents, mijn blog en grootste inspiratie en portemonnee leegvreter Instagram) heb omarmd.
  5. Tweedehands. Omdat ik al eerder aangaf dat het ondanks 100 keer wassen mooi blijft, is er een grote tweedehands markt voor merkkleertjes. Zowel kopen als verkopen van merkkleertjes doe ik, en dan vooral via deze groep. Je betaalt dus wel -soms een vermogen- maar alle draag- en wasbeurten plus het feit dat je er nog een leuk zakcentje aan kan verdienen bij de verkoop, maken het aantrekkelijker voor mij om wél te kiezen voor merk kinderkleding.

How about you? Koop jij graag merkkleding? Welke keuzes maak jij bij het kopen van kinderkleding?

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SonjaSherry Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sherry
Gast

Ik heb zelf geen kinderen maar al mijn vriendinnen en broers, zussen wel. Ik let op kwaliteit, merk en maat. Ik vind dat wel erg belangrijk.