De leukste Nederlandse small shops

Small shops zijn eenmans (lees vrouws:) bedrijfjes die self-made kinderkleding verkopen. Vaak doen deze vrouwen het naast hun werk, naast het huishouden, moederschap en dan toch nog een eigen webshop runnen én de kleding zelf maken? Wat verdien jij mijn respect! Maar echt hoor. Ik vind het bijhouden van een blog en Instagram naast bovenstaande al lastig om soms alle ballen hoog te houden. RESPECT!

Ik wil jullie meenemen en de leukste small shops delen die er op dit moment zijn. Promise you; ik zal deze lijst aanvullen naarmate ik meer toffe shops heb gevonden. Aanvullingen zijn altijd welkom.

  • 1.Stoffeti Atelier. Alleen die naam klinkt al feestelijk! Dit toffe merkje maakt niet alleen kleding voor kids van 92 t/m maat 152, ook voor vrouwen!
  • 2. Stripes & Stories. Dit prachtige label doet me denken aan een kruising tussedn Mini Rodini, Tiny Cottons, Bobo Choses en Hugo Loves Tiki. Maar toch met een eigen schwung: Stripes & Stories is daarbij ook nog eens volledig organic. De zomercollectie is nu ook nog eens in de sale!
  • 3. Ebzo. Met Ebzo heb ik een lange poos geleden samen gewerkt, zie hier de blog (och kijk hoe klein de twins waren!) Het toffe aan dit merkje vind ik de prachtige kleuren (Vooral de roest en donkergroen) in combinatie met toffe teksten als ‘deugniet’ en ‘mamapulator’. Van maat 74/80 tot 122/128.
  • 4. Blondezusjes. Gelijk een eye-opener voor mezelf; dit toffe label heeft tot maat 110 (4/5 jaar), dus hopelijk past dochter C nog in deze toffe kleding. Mooie basic items, stripes, panterprint, prachtige newborn pakjes en haarbandjes; voor boys en girls vind je hier van maat newborn tot 110 de leukste outfits, ook tof om te twinnen!

5. Adam en de kleine wolf. Toffe tekst shirts zoals ‘Backyard paradise’, citroen, regenboog of luchtballonnen prints in geel, roestkleurig en lila tinten. Helemaal van nu. Je shopt de kleding van Adam en de kleine Wolf van maat 62/68 tot 122/ 128.

6. Little and Cool. Van deze toffe webshop heb ik al eens een toffe gestreepte sjaal gekozen, die we vrijwel de gehele lente en herfst dragen. Ook vindt je er toffe print items zoals een kek bananenprintje, aardbeiden, waslvissen, dots en natuurlijk ook haar dé print van de afgelopen seizoenen: luipaard! Naast kleding vind je in de shop ook dekens, aankleedkussenhoezen, kinderwagenhoezen en ander textiel voor je kleintje. De maten lopen van 50 tot 98/104.

7. Tuutsjes. In deze webshop vind je prachtige kleding en interieurtextiel. Je vindt er te gekke prints zoals de roestbruin kleurige luipaardprint, dots en regenboogjes, die perfect combineren met de mooie basics. De leggings kun je zelfs selecteren op ‘slim fit’ en ‘really skinny’ voor als je een nauwaansluitend model wilt. Je kunt ze kopen in de maten 50 t/m 122/128 . Naast kleding kun je voor verzorgingsproducten en interiorspulletjes voor in de kinderkamer ook terecht bij Tuutsjes/ Denk aan een aankleedkussenhoes, swaddles en lakens.


8. Little Jet. Deze toffe ontwerpster heb ik een paar jaar geleden al mogen ontmoeten. Bij Little zijn erg toffe kleertjes te koop in de meest uiteenlopende prints. Giraffen, ijsjes, halve zonnetjes, luipaarden, bananen, dieren, busues en zelfs.. effen 😉 De maten lopen van 62 tot 128.

9. Lucky Leaf. Toen dit merkje startte, had ik vanaf de zijlijn al het verhaal van Marloes gehoord. Vanuit zo’n dieptepunt zo’n enorme up maken, en toffe kinderkleding collecties, maar nog belangrijker zo’n grote inspiratiebron zijn geworden voor velen, dat kunnen maar weinig mensen zeggen. Deze topper maakt kinder- en dameskleding die tof kunnen twinnen. Je kunt kleding schoppen van maat 80 tot 134, en vrouwenmaat s tot 3xl. Voor iedere vrouw!

10. Zoofs Zoofs is een webshop met prachtige kinderkleding in een unieke stijl. Een grote collectie kinderkleding te vinden in een prachtige stijl. Kleurrijk en met vele combinatiemogelijkheden. Van nette strikblousjes tot stoere printed flares. Ik houd etvan! naast kleding kun je er ooknog accessoires vinden zoals speentjes, haarbanden en toffe dierentasjes. En vergeet de toffe ‘moeke’ mamma-lijn niet! Kijkje nemen waard!

11. Little Chipmunks. Alleen die naam al geweldig! Dit toffe kinderkledingmerkje Mijn favorieten? De sinaasappeljurk en de retro corduroy dungarees. Naast kinderkleding heeft Little Chipmuns ook spenen, speelgoed en mutsjes, sjaaltjes en accessoires voor in de kinderkamer. Van newborn tot maat 116.

12. Kleine Baasjes. Ook deze webshop heeft weer een toffe, grote collectie aan kinderkleding. De sinaasappel print, maar ook aardbeien, ijsjes, lekker veel ruffles en fijne suspenders en pinafore jurkjes van maat 62 tot 116.

Het leuke aan small shops vind ik het feit dat je niet een heel bedrijf met wellicht een gigantisch winstoogmerk sponsort, maar een kleinbedrijf( eerder een eenvrouwsbedrijf). Je krijgt unieke items die je maar weinig op straat voorbij zal zien komen, en vaak kunnen deze shops je extra service verlenen als je bijvoorbeeld twijfelt over een maand of net een ander custom-made aanpassing wilt hebben. Heb je zelf nog een toffe shop of weet jij er een die ik kan toevoegen? Laat het me weten in de comments!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op