Zoetermeer Stadshart Halloween 2019

Hooray! It’s time to shiver and shake! Zoetermeer Stadshart is al in volle gang bezig met de voorbereiding op hun jaarlijkse Halloween event. Elk jaar pakt Zoetermeer Stadshart hun stadskern volledig uit voor dit event, en ook dit jaar zijn ook de twins weer present. Drie dagen lang is het Stadshart niet alleen om te winkelen, maar om te griezelen! Voor elke leeftijd is er een toffe Halloween themed dag/ avond, voor zowel kleine kinderen, grote kinderen als volwassenen. Een uitje voor heel het gezin dus!

Ik ben er misschien niet geboren, een getogen Zoetermeerder ben ik in hart en nieren. Als ik dit tegen mensen vertel, krijg je standaard te horen ‘daar wil je toch niet dood gevonden worden (wellicht na Halloween …)’, of ‘dat is daar toch saai / slaapstad/ name it’. Ik heb dat nooit gevonden, hoewel in mijn tienertijd wellicht er minder leuke events waren georganiseerd dan dat men nu doet; ik word ontzettend happy van mijn stad. Na de renovaties en nieuw winkelaanbod komt het Stadshart weer helemaal tot bloei, en met de komst van de grote events ben ik meer dan geregeld in mijn eigen stad te vinden. Zo ook in de komende herfstvakantie, als het Halloween spektakel losbarst.

De twins hebben het er al weken over. Toen we foto’s gingen maken voor het Stadshart, wilden ze de schmink er niet meer af halen (en dat is best bijzonder, want normaal wil zoontje J. het eigenlijk niet eens op. Het griezelen was begonnen, maar helaas moesten de kleine dame en heer nog even wachten tot het grote griezelen gaat beginnen: van Vrijdag 25 oktober tot zondag 27 oktober is het dan zo ver. Ik zal het programma voor die dagen met jullie delen:

Trick or treat. Kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 12 jaar kunnen zich voorafgaand aanmelden voor deelname op vrijdag avond of zaterdag middag. In de winkels kunnen de kinderen snoepjes ophalen. Tijdens de trick and treat lopen er meerdere, kindvriendelijke acteurs door het winkelcentrum, en komen kids ook vaak zelf verkleed. Er zijn twee Trick or Treat momenten, en hier kun je je kids aanmelden (let op: schrijf je op tijd in, want vol is vol!)

 • Vrijdag 25 oktober 16:30 – 18:30 uur
 • Zaterdag 26 oktober 12:00 – 14:00 uur

Naast de Trick or Treat is er ‘Halloween Kidsday’. Een compleet dagprogramma op zondag 27.

Halloween Kidsday (zondag 27 oktober van 13:00 uur – 17:00 uur):

 1. Halloween green screen griezel fotografie. Op de burgemeester van leeuwenpassage staat een fotoscherm, de fotograaf klikt en dan begint de goocheltruc!
 2. Halloween knutselterras. Op het Cadenzaplein kan je een kids workshop volgen waar kinderen hun eigen Halloween magneten gaan maken.
 3. Halloween magie show. In de Passage is de Halloween Magic Show. Deze interactieve goochelshow bevat zowel spanning als humor en is geschikt voor alle leeftijden. De show is 14:00 uur en om 16:00 uur

Naast de Trick and Treat and Halloween Kidsday, is er ook voor ouder publiek genoeg te doen. Op 25 oktober is er een Alienzone bij de Burgemeester van Leeuwenhoek Passage, wat je kan vergelijken met Area51 , waarin aliens een bezoekje komen nemen.

 • Durf een bezoekje te wagen aan de Krampus Zone bij het Wegstapelplein, waar je de schrik op het lijf wordt gejaagd. Is de Scaretale zone bij de Plaats zijn magische sprookjes omgetoverd naar de creep variant.
 • Op het Stadhuisplein vind je de Movie Zone, waarin moviestars van vroeger ook er iets minder charmant bij lopen.
 • Bij het Cadenza vindt je de Dance Battles, waarin dansgroepen in Zoetermeer tegen elkaar competitie houden.
 • Op het Promenadeplein is de Army Zone met een show, waarin horrorsoldaten je laten schrikken.
 • Het Driekant Drown the Halloween Clown sla ik deze even over, want hier vindt je de horrorclowns; mijn grote horror! Stoerder dan ik? Neem er dan vrijdag 25 oktober een kijkje!
 • ‘Bovenlangs’ heeft nog een stoer theater Teatro Bombardo, waarin een menselijk kanon staat.
 • Als laatste is er bij Noordwaarts een Haunted Park, een belevenis vol spanning waarin het maar de vraag is of je de eindstreep haalt.

In samenwerking met Stadshart Zoetermeer

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op