Purpuz 2020 planner; doelgericht het nieuwe jaar in

Rust, reinheid en regelmaat. Op de reinheid van het lichaam na, want dat is iets wat ik enorm belangrijk vind en voor alles gaat- zijn het worden die nu niet echt in één adem met mij genoemd kunnen worden. A-relaxed, overruled, overwhelmed en uitgeput wel. Deze tijden van het jaar zijn het leukste, want al die feestdagen, maar ook de meest vermoeiende. Mijn huishouden loopt achter, op het laatste moment kom ik de klas binnen gestormd met nog wat oase voor de kerststukjes, en o wacht; hoe ga ik het morgen regelen dat de twins bij hun kerstdiner niet met lege handen komen te staan. Sh*t; weer boodschappen doen! Ken je dat? Zo nee, welkom in het leven van de chaotische regelmoeder, met een vierpersoonsagenda in haar hoofd waarvan het geheugen vol zit.

Gelukkig heb ik mijn Purpuz planner, die mij in het afgelopen jaar niet in de steek heeft gelaten. Ik schreef vorig jaar al een blog over de Purpuz planner, die me toen nog onbekend was, dit jaar kan ik een review schrijven hoe ik de planning heb ervaren, en mijn leerlessen die ik er voor het komende jaar uithaal.

Oef, als ik de berichten van vorig jaar lees, moet ik even slikken. Is er dan niets veranderd? Heb ik niks geleerd van het afgelopen jaar? Want was dit jaar niet exact hetzelfde. Nee, hetzelfde was het allesbehalve. Eén van mijn doelen was namelijk om 5 kilo af te vallen. Grappig, want 5 werd 17. En dat is het nu nog steeds. Ik heb bewust het afvalplan geregeld in mijn weekdoelen en dagdoelen terug laten komen, en elke maand tijdens de evaluatie heb ik dit stukje erbij genomen om de voortgang bij te houden. Wat was dit een stop achter de deur voor me! Geen dieet, niks skippen, maar wel minder. Gewoon minder. Minder extra’s, compenseren als ik wat extra’s heb gegeten, en blijven genieten van gewoon wat minder. Ik stopte mezelf gewoon continu vol, en dat chronische ‘vol’ gevoel deed niks voor me. Ik herkende de persoon in de spiegel niet meer, en hoewel anderen het niet vonden ‘misstonden’, vond ik dat wel. Dit ben ik niet. En nu gelukkig weer wel; wat heeft deze planner mij hierbij geholpen. En niet te vergeten discpline, het gaat echt niet vanzelf.

Over discipline gesproken. Ik heb voor de Purpuz 2020 wel weer nieuwe doelen te behalen. IK zou namelijk gaan minderen. Minder kleding, minder interieurproducten kopen, en gaan sparen. Oef, daar is veel minder van terecht gekomen dan gehoopt. Te meer omdat ik door de afvalrace ook veel nieuws moest aanschaffen, maar ik ga me richten op minder, duurzamere mode, wat ik eigenlijk bij de twins ook doe, maar nog niet bij mezelf. Daarbij wil ik gaan naar een goede basisgarderobe, waar enkele kledingstukken per seizoen bij mogen komen, die trendy zijn en een leuke add bij de basis, maar liever wil ik investeren in een goede basis. Check; daar is de eerste start van gemaakt.

Ook wil ik me meer gaan richten op het ontspullen van huidige spullen, om mijn huis minder vol te maken. Nadeel van een groot huis betekent ook dat je een hoop kwijt kan. En man, hebben we dat nu allemaal nodig? Hopelijk helpt de Purpuz planner me met die doelen weer te laten verwezenlijken.

Als laatste wil ik mijn tijd beter gaan invullen. Prioriteiten anders leggen, want mijn creatieve (adhd?) of in ieder geval rusteloze brein zorgt voor veel en een druk leven, maar zit me soms ook behoorlijk in de weg. Omdat de Purpuz planner doelen op dagbasis maakt, wil ik ook de uren dat ik niet werk meer gaan invullen in de planner, zodat ik bewuster bezig ben met mijn dagindeling. En dan hopelijk wat minder uur op de bank spendeer kijkend naar televisie, mijn telefoon of laptop scherm. Tijd inkaderen dus en de overige tijd gebruiken voor bijvoorbeeld het oppakken voor een hobby.

Als laatste wil ik mijn me-time goed gebruiken, zoals die er vorig jaar ook opstond. Minder geleefd worden, meer de regie pakken. Hoe? Ik hoop dat ik daar samen met mijn gemaakte doelen achter zal gaan komen. Zodat mijn kinderen later een moeder herinneren dat tijd voor ze had, en niet allemaal ‘moetjes’ te doen had waardoor de rust in huis niet bewaakt kon worden, alle dagen gehaast door moesten komen, nee, ik wil ze een voorbeeld geven dat het ook anders kan: Purpuz; let’s do this: Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de Purpuz planner hier kopen, in grijs en roze.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op