Living a dream: kinderkamer inspiratie

“Hoe lang ik tevreden ben met een kamer?”, tja niet gek dat ik die vraag wel eens te horen krijg. Maar weet je, het is geen ontevredenheid waardoor ik verander. Ik heb altijd een soort onrust in mijn hoofd, en mijn creativiteit gaat dan de vrije loop. Dit keer wilde ik sowieso C’s bed verplaatsen, dat had te maken dat ze vaak aangaf dat ze het koud had, en dat snapte ik met haar hoofd dat onder het raamkozijn lag. Met ons oude jaren ’70 huis, merk je dat bij de enkelglas ramen de kou er doorheen komt. Vandaar dat het bed veranderd is naar de andere kant van de kamer. Dan poppen er bij mij weer nieuwe ideeën op en tja; daar gaan we dan weer.

De kinderkamers, maar eigenlijk ook kleding, en ons eigen interieur, zijn voor een manier om creativiteit te uiten. Het nog mooier maken dan dat het al is. En eigenlijk heb ik na de vorige keren niet eens zoveel veranderd: soms hoef je niet eens veel aan te schaffen, maar ben je meubeltjes aan het verplaatsen. Zo staat een buikkastje dat ik jaren geleden op de kop heb getikt bij Marktplaats nu in C’s kamer, en kochten we voor 30 euro een prachtig tweedehands theekastje, dat nu als nachtkastje dient. Ik kocht enkel de baldakijn ‘bed drape’ van Numero 74 en dat zorgde ervoor dat het bedhuisje dat ik enkele jaren geleden ontving van Hoppe Kids een upgrade kreeg naar ‘prinsessenbed’. Wat een droom! (en wat een werk om zo te krijgen, als je een klusser in huis hebt; neem hem in de armen!)

Wat mij betreft wordt dit kamertje een heerlijk vintage, romantische kamer, precies wat past bij haar karakter van mijn dochter. Vrijwel alle meubeltjes -behalve het bed – zijn tweedehands, en dat maakt dat kamertje zo karakteristiek.

Hoe C binnenkwam? Sprakeloos, met haar handen voor haar mond. Heerlijk om het meisje-meisje, wat ik eigenlijk zelf vroeger nooit zo heb gehad- zo te zien omarmen door mijn kleine meid.

Hoe vind je de kamer geworden? En heb je zelf vintage items in de kamer van je kind(-eren) staan?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op